Yardımınıza ihtiyacım var

Hanımlar merhaba kızım 5 ay 10 günlük. Sadece mama ile besleniyor ve doğduğundan beri aptamil verdim Bir ay öncesinde şiddetli pişik geçirdi ama çok fenaydı çocuk acili cildiye görmesi lazım dedi cildiyeye gittim iki tane krem verdi geçti. 10 gün önce vücudunda kızlarıklar gördüm kendi doktoruna götürdüm. İnek sütü alerjisi olabilir dedi alerji testi yaptırmak istedim küçük yapamayız deneme yanılma yoluyla bulacaz dedi. evolviya rp1 mama kullanmamı ondan sonra rahatlayacağını söyledi. Ona başladım bir haftadır kullanıyor fakat yine özel bölgesinde pişik gibi yaralar çıkmaya başladı ve aşırı huysuz gece gündüz uykusu yok ağlaması felaket ne yapacağımı şaşırdım pişiği ilerlemesinden korkuyorum hergün yıkıyorum masajlar yapıyorum. Vücudunda hafif egzama olduğu söylendi bol bol nemlendiriyorum böyle bi durum yaşayan varmı. Yada bilgisi olan lütfen yardımcı olabilirmisiniz ne yapmam gerekiyor

Böyle bi ihtimal varsa bence inek sütü içeren her şeyi yemeyi 10 günlüğüne bi bırakıp bakın. Tereyağ, krema, peynir, yoğurt vs. Hiç birini tüketmeyin.

1 Beğeni

Emzirmiyorum sadece mama ile besleniyor. Şuan kullandığı mama da alerjik mama inek sütünden değil pirinç sütünden yapılıyormuş ama hala aynı sorunlar nüksediyor

O kısmı kaçırmışım. Umarım bir an önce şifa bulur minik kuş…

Kan tahlili aldılar mı bebeğinizden. Belki yerine konması gereken başka bir vitamin vs vardır?

Israrla istememe rağmen iki doktorda çok küçük gerekmez dedi. Alerji testi yaptıralım dedim gerek yok dedi kan tahlili yapın belki enfeksiyon bişey vardır diyorum iki ayrı doktora gittim ikiside küçücük bebeğe niye acı vermek istiyosun diye beni suçladılar ama halbuki böyle her gün acı çekiyor

1 Beğeni

Merhaba, benim bebeğimin de alerjik durumu var o yüzden bu konuyu çok araştırmıştım. Hatta 16 Aralık’ta bizim de çocuk alerji bölümüne randevumuz var. Yalnız 1-2 aylık bebeklere kan tahlili ve deri testi yaptıklarını çok okudum. Testler %100 sonuç vermiyormuş, bebekten bebeğe değişiyormuş ama alerjisi olduğu besin ortaya da cikabiliyormuş. Yani ilk testler yapılıyor. Testlerde bir şey çıkmazsa deneme yanılma yapılıyor. Ya da çoklu besin alerjisi durumları da oluyormuş. Doktorunuzun test yapmamasina şaşırdım ben de.

Gerçekden bende anlamıyorum ne yapacağımı şaşırdım bir aydır çocuk huysuz sürekli döküntü oluyor pişik oluyor. Test yapmak daha ciddi şikayetlerim olması gerekiyormuş. Kanlı kaka yeşil kusma vs. E bunlar olmadan ben önlem almak istiyorum 5 aylık bi bebek sabahtan beri şimdi anca uyuttum huzursuzlukdan uyku bile uyuyamıyor. Farklı bi doktora gitsem mi ısraretsem test yaparmılar

Süt alerjisi olan bebekler için özel mamalar varmış ben denk gelmedim araştır

Ek gıdaya geçtin mı

Şuan evolviya kullanıyorum inek sütü içermiyor alerjik mama bir hafta oldu ama yine nüksetti kızarıkları

Hayır geçmedim daha

Bizim de kanlı kaka şikayetimiz var. Ben önden kendim 3 hafta süt diyeti yaptım sıkı bir şekilde sonradan yine geldi. Çocuk doktorumuz demek ki süt değil o ürünleri yemeye devam et. 1 hafta 10 günlük yumurta diyeti yapmamı, Geçmezse alerji bölümüne çıkmamı söyledi. Uzun süredir direk haşlanmış ya da sahanda yumurta yemedim. Ve kanlı kaka şikayetimiz 1 haftadır gelmiyor. Gelecek hafta belki bir yumurta yiyip kanli kaka gelecek mi takip ederim. Doktor kontrolünde bakalım ne diyecekler.

5 ay 20 günlük doktor başlattı bana

Banada mama veriyorum diye 5 aylıkken başlatıcaktılar fakat böyle şikayetlerim olduğu için şuanlık başlama dedi.

1 Beğeni

Bulduğum ilçe çok küçük farklı yakın bi ile özel hastaneye gidiyorum çok fazla doktor alternatifim yok. Bu hafta da düzelmezse farklı bir doktora gideceğim

1 Beğeni

Deneme yanılma yoluyla zamanı uzatarak bebeğe acı çektirmektense bir kere kan alınsın. Ayrıca bebekler kan alınırken sürekli can acısı ile ağlamıyor, iğne ilk battıktan sonra elleri tutulduğu ve kendisi çekemediği için ağlıyorlar. Çok şaşırdım iki doktorun da ağız birliği yapmış gibi kan istememelerine. Belli cilde yapılan müdahale ile geçmiyor, demekki içten birşeyleri düzeltmek lazım. Başka bir doktora daha görünün isterseniz.

1 Beğeni

Beni niye etiket etin ben kan testi ile ilgili bişi demedim ki

Yanlış tıkladiğım için size yanıt olarak gelmiş, doğrudan başlığa yazmıştım aslında :blush:

1 Beğeni

Öncelikle çok geçmiş olsun. Bence şiddetli pişik olduysa bez markasını değiştirmeyi deneyin. Vücudunda alerjik egzama varsa kullandığınız deterjanları bitkisel alın mutlaka dogal içerikli olsun. Ve kullandığınız şampuan ne bilmiyorum ama o da doğal şampuan olsun dalin uni baby gibi değil.bunlar da cilde dokunuyor. Denemediyseniz bir de bunlari deneyin cildine iyi gelir mutlaka.