Merhaba arkadaşlar oğlum tam ,7 aylık. Yürütece koymak istiyorum daha erken mi yoksa hiç mi kullanmasın. Yürüteç sağlıklı değil diyende var kullan diyende var çok arada kaldım var mı bilgisi olan
Ya kulanmayi dusnmuyorum bebegin bacaklari çapraz oluyor diyorlar . Ama kafam eserse de aliirim .suan istemiyirum.
@Fgn Yürüteç kullanımı, bebeklerin fiziksel gelişimini olumsuz etkilediği düşünüldüğü için kullanılması pek tavsiye edilmiyor. Kullanmak istersen de yarım saati geçmeyecek kadarıyla ara ara oturtabilirsin.
Çocuk doktorlaru yürüteci asla önermiyor en iyisini siz bilirsiniz ama koymamaız daha iyi
Herkese teşekkür ederim evet bende sağlıklı değil diye duydum ama oturmak istemiyor oğlum yatmak istemiyor ama arada oyalansin diye koysam az da olsa sorun olur mu ki
Bana doktorum 15 dk yı geçmesin demişti koyduğunda. Ve tavsiye etmem de dedi kullanmanı. Ama annemler almıştı bile
Ben 2 ay kullandim yurutec emeklemeye başlayınca kaldırdım suan kullanabilirsin
İlk cocugumda kullandim kisa sureli tabi . Hic emeklemedi oturmakdanda skiliyodu dediginiz gibi ve bi sorunda olmadi kisa sureli koyabilirsiniz bence
Bende asla almam kullanmam diyordum ama artık 6 aylık olmuştu ve ayakta durmak istiyordu sürekli yatirinca dönüp ağlıyor oturunca yıkılıyor hiç bir işimi yapamıyordum aldım ve çok rahatım yani işim varken kullanıyorum sadece önerilmiyor evet ama bende yürüteçle büyüdüm kardeşlerimde çoğu kişi de eminim bebekken kullanılmıştır bi sorun olduğunu görmedim sadece çok yüksek ayara alıp parmak ucunda olmasın düz bassın iki haftadır felan kullanıyorum benim kız normal kollarından tutunca hızlı adım atmaya başladı bacakları daha hareketlendi güçlendi maşallah bu benim kararım tabi kullanın diyemem sadece paylaşmak istedim
Hiç bir iş yaptirtmiyo emeklemeye başladı. Yere yatak yaptım yatirmistim mutfağa gittim geldiğimde yemek masasınin altında buldum hiç durmuyo yerinde çok hareketli. Yatmak istemiyo en azından yürütece koyarım oyalanir biraz dedim. Ama emin olamadım koysam mi koymasam mi diye. 15 dk falan koyarım ara ara. Çok teşekkür ederim cevaplarınız için arada kalmıştım napsam diye
Benim oğlum da 7 ay 10 günlük daha dün aldım asla almam demiştim büyük konuşmışum. Benim 2. Çocuğum ve diğer oğlum büyük 13 yaşında lgs öğrencisi. Onun yükü çok ağır ve gerçekten anne desteğine onun da çok ihtiyacı var. Küçüğün de maşallahı var çok hareketli kucakta bile hiç durmuyor. Haliyle ev temizliği yemek vs yapmak gerektiğinde çok zorlanıyorum. Bende öyle günde 30 dk geçmeyecek şekilde koymayı düşünüyorum. Yemeği bile birlikte yapıyoruz tek elle yapmak zorunda kalıyorum ki bu çok daha tehlikeli. Ayrıca saatlerce oturtmadıktan sonra sorun olacağını sanmıyorum her şeyin fazlası zaten zarar. Bu arada ilk oğluma hiç kullanmamıştım tek çocuk olduğundan her şeye rahat rahat yetişebiliyordum
Tek çocuk olunca öyle bir sıkıntı oljiyor ama arkada bir tane daha olunca insan ondan da çalmak istemiyor doğru. Hele bide bebek hareketliyse işimiz daha da zorlaşıyor bnm oğlumda 7 aylık ama inanılmaz şekilde hareketli yürüteç belki biraz oyalarda yorulurlar
Hiç yorulmuyorlar aksine enerji artışı oluyo
Ayakları çok kuvvetlendirdi bizde , evet sağlıklı değil diye önermiyorlar ama akşama kadar içinde olmadığı sürece bence iyi. Ben de almam diyenlerdendim. Enerjisini atıp yoruluyor henüz oturamiyor kendi başına yatarak da sıkıcı ben de 7/24 onla olmam lazım durmuyor bu yüzden yürüteç benim hayatımı kolaylaştirdi
Bende başlıcam napiyim 15-20 dk ya bile yazıyım kollarımda derman kalmadı artık yere koysam her yere giriyor durmuyor oturmak yatmak hiç istemiyor onu içinde oyalanir
Bebeği yürütece ne zman konulmalı yada koymamak daha mı iyi cevremde herkese bısey diyo bende kararsız kaldım
Bende istiyodum hatta kısa süreli denedim, ama doktorumuz onay vermedi önermiyormuş, bebeğim 6 gün sonra 6 aylık olacak
Bende tereddütte kaldım galiba bindirmicem, doktorumuz 9. Ayda dedi, ben napim o aydan sonra, bebeğim 7 8 aylıkken falan acil iş yaparken falan oyalansın diye istiyordum, 9. Ayda çocuk aşırı hareketlenir o yüzden güvenipte koyamam yürütece
Ben faydalı olduğunu düşünmüyorum. Biz büyüdük bişey olmadı demek de doğru değil bence. Çünkü ona bakılırsa hepimiz alerjik reaksiyona bakılmaksızın neler yiyerek büyüdük en basitinden alt değiştirmelerde o zararlı pudralar vs. Annem astım hastası ben alerjik astım babam bel fıtığıydı vs vs yani araştırmaları ciddiye almak da fayda var
ben tamamen oturur vaziyette olduğunda aktivite masası almıştım yürümeye teşvik etmek için de yürüme arkadaşı ve gerçekten aktivite masası çok eğlenceli geliyodu kızıma onda da uzun tutmuyodum ama asla kendini salmıyordu.
Zaten birçok ülkede yürüteçler yasak benim yaşadığım yerde istesen de alamıyorsun
Bizimkide 8 ay olucal bende iş yaparken koyarım diye düşünüyor başka türlü durmuyo
Bende kararsızım ama ihtiyac duyuyo insan tek olunca