Kendisi dogurmadigi için maşallah bence ondan rahat
Ben çok özgürdum, geziyordum sürekli vs esimle de 7 yıl sevgili kaldık neyse ama bu çocuk mevzusu gerçekten çok farklı bir olay..Yaşadığın çevre, aile yapısı, maddiyat hepsi paralel şeyler, biri olsa birisi yok bizde..Yapalım bir şekilde büyür de diyemiyorum, yoksa kim istemez 2-3 çocuk, çocuk kadar güzel birsey var mı zorluğu bir kenara dursun..
Kendine güveniyorsan, istiyorsan erteleme ama herşey vaktinde güzel, inan kızımla oynamak için yere oturuyorum ama belimde fitik var ve yerden zor kalkıyorum…
Valla bende öyleyim birisi bana iltifat etsin sence kaç yaşındayım diyorum hemen ve biyolojik yaşımdan biraz küçük soylesin hemen içimi mutluluk kaplıyor iç dunyam ama sen 70 isen ben 80 im o kadar bitik, çocuktan ziayede bu pandemi, savaşlar, ekonomi yaşama sevincimizi vs herşeyi çaldı..Dışarı çıkıyoruz mesela ya eve belaya bulaşmadan girince şükreder olduk, insanlar garip, ortamlar bozuk ne biliyim amaannnn
Ya bede öyleydim çalışıyordum geziyordum kendi paramı kazanıyordum tam para kazanmaya başladım hoooppp nişanlandım ve çalışmamı istemedi o yüzden çıktım işten. Maşallah 7 yıl dile kolay Allah daim etsin biz 2 ay içinde tanışıp nişanladık düğünden 6 ay sonra da hamile kaldım. Evlenince de hiç korunmadım hemen olsun istiyordum ama olmadı rabbim 6 ay sonra nasip etti çok şükür iyiki bu duyguları yaşamışım iyiki rabbim kucağımızı boş bırakmadı. İkinci içinde şükür maddi manevi bütün imkanlarımız var rabbim bir sıkıntı vermese şuanki pozisyonda çok ertelemeyi düşünmüyorum
Ayy o konular ayrı dert zaten sürekli ileriyi düşünmek zaten yeterince yorucu beni de en çok okullarda akran zorbalığı haberleri yıpratıyor çocuğu sakin kendi halinde efendi yetiştirsen bir dert hırçın hakkını arayan biri olsa ayrı dert ikisinin arasını bulmakta biraz zor daha kendim bile bu konuda tam düzeltemedim çok zor bir çağ
Banada biri iltifat etti mi artık şey düşünüyorum ay ne kadar kibar bir insan falan hani kibarlığından etti bakıma dair kalan tek şey duş almak diş fırçalamak
Aynen Emine valla bende o yüzden aman iyi bir okulda okusun, işte şöyle kurslara gönderelim demekten yani ancak bir tanesine kol kanat gerebilirim ne biliyim, önceden birde çocuk büyütmek daha kolaymış şimdi herşey çok zor çok…akran zorbalığı bizim için bile geçerli, en çok kadınlar birbirini zorbaliyor bizler bile toplumda ailede ya da iş hayatında nelerle karşılaşıyoruz çocuklarımız ne yapsın….Kibarlık kısmına katılıyorum bu arada bebeğin kaç aylık ben yeni yeni hayata döndüm sayılır şuan kızım 17 aylık bakıma ise 15. Ay itibariyle döndüm
Bende 35 yaşında yim gec anne olanlardanim, zorlukları elbette siralamiyim hepimizin yaşadıkları aynı desteksiz büyütülen sıkıntılar, 2 3 çocuk evet isterim ama gözüm kesmiyor hiç kendime güvenmiyorum eşim 2 .olsun yeter zaten diyor şu an yine enerjim var ama ilerde yas alicam benim içinde zor olur ilerde diyor çocuk konusu bende ben kendime güvenemiyorum ,bazen de beraber olsunlar bu büyüyor diyorum ama illa gün içinde tezimi çürüten nötr bisey oluyor bi haber bi gelicek kaygısı ama uzun aradan sonra yeniden bebegin daha zor olduğunu söyleyenler çoğunlukta Allah sonumuzu hayır etsin
Senin için aramızda para bile toplarız yeter ki hemcinsimiz mutlu olsunkesilen parçaları da birisine veririz kimdi o ya senden fazlalıkları istiyordu ya adı aklıma gelmedi
Şimdiki bebekler eskisi gibi değil ki. Biz kardeşimizi buyutuk ablamla annem hiç karışamzdı inanır mısın kendi kızım kadar zorlanmadım. Çok usluydu benim kızın peşinden 4 kişi birden koşuyortotosunda bir avuç kurt var. Dışarı tek çıkartırım diye korkar oldum ..Ağlama krizleri mi dersin herşeyin peşinden koşma mı dersin. Ben kızı yoruyum diye parka götürüyorum. Anam eve bir geliyorum. Birce Naz hala koşturuyor yaramazlık peşinde,bende derman kalmamış. Sen düşün artık gerisini
Demi Zehra ya herşey zamanında güzel mesela bak portakal ne güzel genç bir anne, zor mu zor ama yaş anlamında avantajlı mesela onun enerjisiyle bizimki bir olabilir mi fiziksel anlamda o bizden daha ataktır en azından fıtığı henüz yoktur
Geçen gün arkadsim sormuştu 180 bin demişler büyütmeye seninki ise küçültme senden de o kadar isterler mi ki şimdi her doktor da seninkinin altından kalkamaz bir kaç doktorun fiziki muayenesine maruz kalabilirsin düşünsene doktorda böyle güzel hic ellemeyelim diyormuş
Hüveyda sendeki gen diye şimdi konuya gircem olmayacak hayır yani bugün anladım zor bir gün geçirdin ama sen dogurmaktan yine de vazgeçme aralarındaki yaş önemli değil dhshsdh
Ooo erken yas çocuk için hem avantaj hem de dezavantaj aradayim onda da Portakal istediği için iyi 32 de evlendim gayet güzel bi zaman olduğunu düşünüyorum bence insanın kendini bulduğu yaşlar 30 35 yaşlar çocuğumla hayatı yaşamak istiyorum abimin meşhur bi sözü var bence çocuk sayısı sorusuna damga vurur 1 azdır 2 de çoktur 1.5 idaali
Aynenn öyle canım diyorum ya ben bile hala kendimi o konuda tam savunamıyorum kadınların birbirine olan eleştirileri bile bitmiyor maalesef doğumdan sonra bebeğimden çok çevre yordu beni herşeye eleştiri herşeye laf zaten asla yapma verme öpme alerjisi var vb durumlarda lafını dinletemiyorsun
Ufacık çocuklar işte nasıl savunsun kendilerini bazıları maalesef doğurup salıyor bizim sitede mesela çocuklar hep dışarda hepsi birbirinden birşeyler kapıyor ufacık çocukların ağzında ne küfürler var birkaç tane var hele yeni konuşmayı öğrenmişler 2 3 yaşında aman Allahım küfür ediyorlar çocuğumun mesela okul ortamında vs en basit böyle birşeyin içinde kalma düşüncesi bile yoruyor
Tülay bebeğim 9 aylık sadece duşa tek girebiliyorum onun dışında tuvalete bile beraber gideriz saçlarım bazen kuş yuvasına dönüyor banyodan banyoya tarak gördüğü için