3 aylik bebislerr

Bugun tam 3 aylık olduk . Ilk zamanlar gece 3 kadar beklıyordum esımde olmuyordu yanımda calısıyordu. Gercekten en zor donemlerımdı dıyebılırım . Yavas yavas gaz sorunu azaldıkca uykuları duzelmeye basladı. 1 haftadır 23:30yatakta oluyor kendı kendınr uyuyor bnde ortalıgı topluyom . Sabah 8 kadar 3 veya 2 kere kalkıyor sonra oglene kadar saat bası yada 2 saate bı kalkıyor . Gerı uyuyor . Sımdıye kadar gaz sorunumuz azaldı. Artık kendı cıkartıyor. gaz damlasını cok nadır veriyom. Eller kesfedılıyor ,agızda salyalar oluyor, bazen seslı guluyor,kafasını kaldırıyor uzun sure,yatarken bıle kafayı kaldırmaya calısıyor yakın zamanda doner gobıme gelıyor . Tv ızlıyor kapatınca aglıyor :joy::joy::joy: babası ıle konusmayı cok sevıyor. Bazen sarkı acınca yada tv sesı fazla olunca kendı sesı duyulsun dıye daha cok bagrıyor :joy::joy::joy::joy:arada huysuzlugu tutuyor tabı kucak delısı ve bızım ymk yedıgımızı anlıyor o uyurken ymk yıyoruz tam sofranın basına oturyok o aglıyor :joy:hergun bu olayı yasıyoruz daha ne var he bide bugun ilk defa kızımın yuzunu paylastum sosyal medyada normalde yuzu kapalı paylasıyotdum ve sadece burda bır kac defa paylastm ınsAllh nazar degmez ayetel kursi okuya okuya bır kaldım :see_no_evil::slightly_smiling_face:
Ì

2 Beğeni

Kendi kendine uyutmasını nasıl öğrettin ya bin kere maşallah, benim oğlum desteksiz uyumayı geç desteği çektiğin an uyaniyor gündüz, babası ayakta salladı birkaç kere ona alıştı yere koyunca uyanıyor düzeltmek istiyorum bunu nasıl olur hiç bilmiyorum

1 Beğeni

Ilk dogdugunda bızde cok sotun yasadık bebegını eger salamaya alıstırmadıysan kolay uyutursun. Bn ılk dogdugu andan ıtıbaren salamadım cok hıysuz olunca sadece salayıp bıraktım dk bası salamadım. Ve uykusu gelecegı vakıt dorek uyutum. Bızım zaten ana kucagina sag sola salamıyor​:joy:aşağı yukarı salıyor :joy:oyle besık de almadım . Gelen gıden sqllamasın dıye . Sallayanı uyardım sallamam dıye kaynatam kucagına alınca dk bası salıyır o zaman zorlanıyom onu ıstıyor hep​:crazy_face:gece uykusuda uyuycagı saat bellı . Uyuycagı vakıt yatak odasına alıyorım kızomla konusyom normlade kumda hoc yapmıyom sadece gece yatarken yarım kundak yapıyom artık onada alıstı onceden aglıyordu somdı kendı koyuyor ellerını:joy:sabah 6 kadar kundak yapıyom sonra kundak siz yatıyor .çok karsık yazdım​:crazy_face:kundak yaptıktan sonra ısıgı kapatım dk bası kontrol ederek odadan ayrılıyom. Aglayınca da yanında beklıyom boyle boyle alostı ama 4 aylık atak haftasından bnde korkuyom​:see_no_evil::speak_no_evil:

2 Beğeni

Bende sallamayın dedim durmuyor diye salladılar şimdi sallanarak bile çok zor dalıyor uykuya gündüz uyurken bile sallanmak istiyor. Biz öğretiyoruz aslında nerden bilecek yoksa sallanmayı, maşallah senin kızına inşallah hep böyle devam eder

1 Beğeni

Aynen o yüzden bende bı yere gitmek içimden gelmiyor üç aydır eve kabandim kaldım​:smiling_face:

Bizimkide öyle sallamadan uyumuyo ama besiiginde sallıyorum geceleri direk memede uyuyo bı yere gitsem nasıl uyutuurm bilmiyom besiksiz kolda sallamaklada uyumuyor

2 Beğeni

Selamün aleyküm :smiling_face_with_three_hearts: bizimki kundağı ilk ay bıraktı kundak derkende sadece ellerini sariyodum ayaklar rahatti ama daraldı bizimki elini çıkarmaya çalışırken uyandı hep bende serbest bıraktım şimdi elleri başının yanında gayet güzel uyuyor gazı olmazsa uyanmiyo öyle sıçrama vs yaşamadım ben …sende kademeli azalt bence hergun biraz daha gevşek yap kundagini öyle öyle birakirsiniz

2 Beğeni

İnsAllah :slightly_smiling_face::smiling_face_with_three_hearts:

Yavas yavas alıstır aglasada dene bnde anakucagını her tarafa goturuyom :joy:uyumadıgından degıl de rahat etsın dıye koltukdan koltuga gezmesın dıye .

1 Beğeni

Bnmkıde ılk aylar kundaga cok dırenıyordu . Yaptırmak ıstemıyordu. Bn yarım kundak yapıyordum . Sımdı kızımla anlaşma yaptık. Gece yarım kundak yapıyom gunduz serbest bırakıyom oda alıstı artık :joy::smiling_face_with_three_hearts:kundak yapınca daha kalıtelı uyuyor ve donmuyor ,kundaksız olunca kızıma bakıyom saat yonunde donmeye baslıyor :joy::joy::joy:

Massallah massallah prensese saka.maka buyuyolar daha dun gibi zaman gecmiyo diyoduk :joy: insallah duzenleri hep boyle gideriz canim ya bizimde dogdugundan beri geceyi biliyo daha hic gece uykusunda sorun yasamadim sukur 1.30 da uyuyodu onuda 10.11 arasina cekdik cok.sukur benim korkumda hem 4 ay atagi hemde ilk disde bozulan uyku duznei insallah ilk disleride kolay atlatiriz. Gaz sorunumuz bizim hic olmadi ben simdi gazini cikarmiyorum hic . Surekli oku canim resimde paylasmissin nazar degiyo gercekden allah koruusn

1 Beğeni

Memede benim oğlumda uyuyor ama gazını alırken uyaniyor gazını almadan yatırırsamda gazı gelince uyanıyor inşallah bu aydan sonra biter şu gaz olayı çok zormuş

1 Beğeni

İlk cocugum kolikde gazdan neler cekdik bikere cikarmasam gazini sancisi tutardi saatlerce aglardi acillik olirduk bundada hic gaz sorunumuz yok gazli bebek gercekden zor

2 Beğeni

Teşekkür ederim bende iki gündür bıraktım direk alıştı battaniye ile yatırıyorum altına sıkıştırıp uyku tulumuyla rahat edemedim altına yaptığın da geceleri çıkartırken zor oldu siz ne kullaniyorsunuz

Aynen ana kucağı ile gidiyorum bi anneme gidiyordum onada gitmiyorum uzun zamandır zor okdu çünkü bi kax defa denedim :smiling_face:evden taşıması zor

1 Beğeni

Maşallah benim diğer ikiz kızımda pramtureydi ve koliktiler sürekli hastanelere gider gelirdim gazı var derlerdi bundada gaz çok şükür ama atlatacak az kaldı 4 aya geçer heralde

Mecbur kalmadıkça gitmiyoruz ama eve kendimizi zor attık emzirmek için şekilden şekile giriyorum artık​:smile:

1 Beğeni

Valla degdı ellem kızımın tek gozu capaklqnıyor ve kısık kısık bakıyor yaş gelıyor dk başı ne oldu anlamdım . Bugun 7 kere sıldım sıldıkce çapak cıkıyor ama huysuz degıl gozu kızarık bıraz ama dedıgım gobı anlamdım burda da goz dok. Yok 2 gun gecsın devam ederse goderız dok.

Olabılır ya .

Amaa iyi demedin valla canim temiz bezi ilik suyla yikayip sil mikropmu kapti napti

1 Beğeni