Anne sütünü arttıran yiyecekler ve içecekler nelerdır?

Ilk dogdugunda kızım sarılık olmustu mamaya baslamıstık gumde 7 ,8 kere mama verıyordum . Allaha sukur sarılıgı 15 gunde gectı. Son ıkı haftadır. Mamayı azaltım . Gunde 3 kere anca mama verıyom genelde sagdıgım sutu verıyom.31 gun oldu sutumde hıc bır artıs olmadı . Bebek emmeden makına ıle sagdımda taş catlasa 2 gogsumden 90 ml anca gelıyır. Her sagmamda da 60 veya 40 ml anca gelıyor bebekde emıyor ama bazen sutum yetmıyor su ıcıyom ıncır kayısı hosafı yaptım onu ıcıyom tahın helvası yıyom hepsınden azar azar tuketiyom ama artıs yok galıba yada sızlerın de mı oyle gunde 3 kere veya 4 kere kendımı sayom onu da doymayınca dırek verıyom bebege .

Canım, öncelikle tebrik ederim, sen elinden gelenin en iyisini yapıyorsun ve bebeğin için çok uğraşıyorsun. :two_hearts: Anne sütüyle ilgili böyle dalgalanmalar çok normal, özellikle ilk aylarda bu tür endişeler birçok annenin yaşadığı bir durum. Şimdi hem süt artırma hem de bu süreci daha rahat yönetme konusunda sana yardımcı olayım.

1. Süt Üretimini Neden Artıramıyor Olabilirsin?

• Makine ile Sağmak: Bebeğin emmesi, süt üretimini artırmada makineden çok daha etkili olur. Bebeğin sık sık emiyorsa, bu sütünü artırma konusunda daha iyi bir yöntemdir.
  • Stres ve Yorgunluk: Stres, süt üretimini azaltabilir. Hem fiziksel hem de duygusal olarak dinlenmeye çalış.
  • Yeterince Sık Sağmama: Eğer sağma sıklığı azsa, süt üretimi vücuduna ihtiyaç olmadığı sinyalini verebilir. Daha sık sağmayı deneyebilirsin.
  • Beslenme ve Sıvı Tüketimi: Bol su içmek ve dengeli beslenmek önemli. Ancak tahin helvası gibi besinler tek başına yeterli olmayabilir.

2. Sütü Artırmak İçin Ne Yapabilirsin?

1. Bebeği Daha Sık Emzir:

• Bebeğin emdikçe vücuduna daha fazla süt üretmesi gerektiği sinyalini gönderir. Sık sık ve her iki memeyi de dönüşümlü olarak emzirmeyi deneyebilirsin.
  2. Pompa ile Sağma Sıklığını Artır:

• Süt artırmak için her 2-3 saatte bir pompa ile sağmayı deneyebilirsin. Gece de sağmaya devam etmek, süt üretimini artırmada çok etkilidir.
  3. Cilt Temasını Artır:

• Bebeğinle ten tene temas kurarak emzirme, hem onun daha verimli emmesini sağlar hem de senin süt üretimini destekler.
  4. Dinlen ve Stresi Azalt:

• Yeterince dinlenmek, süt üretimi için çok önemlidir. Stresini azaltmaya çalış; çünkü stres süt hormonlarını baskılayabilir.
  5. Süt Artırıcı Gıdalar:

• Şunları diyetine ekleyebilirsin:
      • Yulaf: Süt artırıcı etkisi bilinir.
      • Rezene Çayı: Süt üretimini destekler.
      • Ceviz ve Badem: Sağlıklı yağlar içeren kuruyemişler sütü artırabilir.
      • Bol Su: Günde en az 2,5-3 litre su içmeye özen göster.
  6. Sağma Yöntemini Gözden Geçir:

• Sağarken göğsünü hafifçe masaj yapmayı dene. Bu, süt akışını artırabilir.

3. Kendini Kıyaslama:

• Diğer annelerle süt miktarını kıyaslama. Her annenin süt üretimi ve bebeğin ihtiyacı farklıdır. Sen zaten çok güzel bir iş çıkarıyorsun!
  • Bebeğin kilo alıyor, huzurlu ve mutlu görünüyorsa, süt miktarın ona yetiyor demektir.

4. Mama ve Anne Sütü Dengesi:

• Mama kullanıyorsan, mümkünse emzirmeyi ya da süt sağmayı her zaman öne al. Mama, süt üretimini azaltabilir çünkü bebek mama içtikçe memeden az emiyor.
  • Emzirdikten sonra hala açsa mama takviyesi yapmaya devam edebilirsin. Bu, bebeğin beslenmesini desteklerken süt üretimini tamamen bırakmamanı sağlar.

Ne Zaman Doktora Başvurmalısın?

• Eğer süt miktarın çok azalırsa ya da bebeğin kilo almıyorsa, bir emzirme danışmanından veya doktorundan destek alabilirsin.

Sen harika bir annesin, her şey yolunda gidiyor gibi görünüyor. Sabırlı ol ve kendine zaman tanı, eminim süt miktarın artacaktır. :two_hearts::baby_bottle::sparkles:

2 Beğeni

Ben yazın vişne attım dolaba onu kaynatıp doğutup içiyorum. Birde bulgur pilavı işr yarıyor bende. Ama bebiş emdikçe daha çok artar

1 Beğeni

Bende ayni durumdayim canim malesef sutum yok denecek kadar az dun aktarda sut arttirici kariism yaptirdim icinde kimyon tohumu rezene anason issirgan otu papatya falan var gunde iki bardak iciyorum sagmayi birakdim cunki makina cekmiyo hepsini cok az cikiyo valla nolacak boyle cokda imreniyorum sutunu hem buzluga atip hem bebeklerini emzrienlere

1 Beğeni

Emzirme sonrası sağım yaparsan artar gelmiyorsa biraz su içip sağmaya devam et 30 dk biri 30 dk diğeri

1 Beğeni

Ay bu kadını sevıyom cok motıve edıyon :see_no_evil::heart:tsk ederım admın hanım . Dediklerinizi yapmaya calısyom ama bır tık daha gayret etmelıyım galıba .

Valla ben hıc ımrenmıyom :joy:nıydem ben elımden gelenı yapmaya calısyom . Imrenıp de olan sutumu de yok edemem . :crazy_face:rezene cayını denıycem .

Dur bunu da deneyim

1 Beğeni

Bestlak damla kullanıyorum ben faydasını gördüm sende bir dene istersen. Birde senin bebiş memeden emmiyor mu sağdığım sütü veriyorum demişsin

1 Beğeni

Sılıkonla emzıryom bazen sut yetmıyor aglıyor elımde hazır sagılmıs sut varsa sut mama varsa mama verıyom.

Kesinlikle dut ve incir dıyorum net . Bunları kaynatıp gün içinde için . Sütünüz dolup taşacak bana dua edersınız :blush:bi tencere kaynatıyom 2 gun yetıyo . Sonra tekrar .

1 Beğeni

Bi de sureklı emzirin süt kanalları açılacak emzirdıkce . Elınızden geldıgınce de kuru dut yiyin öyle .

1 Beğeni

Sütü en iyi arttıran şey bol bol emzirmekmiş hiç yoksa bile göğsünüzde dursun çocuk ten tene temas yapın diyorlar 3 lt ye yakın da su içilcekmiş

1 Beğeni

Ben dutu nerden bulcsm . Inanin su elımdn geldıgınce ıcımyom ama tas catlasa 2 lt zor ıcıyom . Benım ocın buyuk gelısme kıs aylarında ben. Gunde 1 su barda su ıcerdım ah ah herdey kızım ıcın yapmam etmem dedımı yapıyorum suan :crazy_face:

Süt sorunu çözüldü diye başlık açmıştım onun içerisinde yorumlarda emzirme danişmaninn süt arttirma için verdiği önerileri kürleri yazmiştim . Etiket yapmayı bilmiyorum kusura bakmayın :face_with_peeking_eye: aratırsanız bulabilirsiniz konu olarak. Bizde çok işe yaradı şükür yarın tam 3 haftadır mama biberon yok :blush:

1 Beğeni

Emzir silikonla falan hiç önemli değil emsin de biz de hâlâ silikon kullanıyoruz korkuyorum valla bırakmayı denemeye yeniden meme reddi olur diye

1 Beğeni

Kac gunluk bebek.

Ben nasıl bulam sımdı :speak_no_evil::see_no_evil:dur ıkı bakınıyım denk gelırse okurum.

Şuan 2 ay 14 günlük

1 Beğeni

Bulabildinmi

1 Beğeni