Bebek menüleri

Geçende çorbasına az bişe tuz attım hem güzel su içti hem severek yedi​:grinning_face_with_smiling_eyes: bir de birşey soracağım bu hindistancevizi yağını nelerde kullanabilirz ve n kadar miktar

Oh şükür çok sevindim canım :smiling_face_with_three_hearts: cihangiri öp yerime :purple_heart:

1 Beğeni

Evet evet kesinlikle diyorum ya kafa buluyor bazen :joy::joy: zeytinyağı ver dedi

1 Beğeni

meyve hazırladığım zaman ya da yulaf lapasina katiyorum .bugün mesela bir ara öğün hazırlayacağım muzu ezip içine Hindistan cevizi unu ve yağı çok az da badem unu ekleyip top halinde şekil verip eline vericem .bir çay kaşığı kadar koyarım genelde

Ay ne güzel top halinde eline vermeler falan :grinning_face_with_smiling_eyes: geçende eline yarım muz verdim ince tarafını döndürdü bi ısırdı yarısı ağzında :grinning_face_with_smiling_eyes: kalp krizi geçiriyodum

fazla gidince birkaç ögürüp cikartiyorlar genelde benim de kalbim duracak gibi oluyorama alismamiz gerekiyor :grin:

1 Beğeni

daha Yeni yeni veriyorum eline almak hoşuna gidiyor bebiklerin dalıp gidiyorlar o sayede birkaç kaşık daha verebiliyorum ağzına :rofl:eliyle ezer zaten o topları ki ağzına girene kadar tuzla buz oluverir

Ya ben mesela ekmek veriyorum asla alıp ağzına götürmüyor . Makarna yaptım ne benim elimden ne kendi elinden asla yemedi. O yüzden de veremiyorum yumuşak şeyleri yiyor genelde​:woman_facepalming:t2:

geçen gün bende ilk defa makarna yaptım bu boncuk gibi olanlardan kıymalı ama beğenmedi tadını eliyle biraz oynadı zaten makarnada çok parçalanmış ya da fazla haşladığım için mi oldu ezik ezikti beğenir diye düşünüyordum oysaki tekrar yapıp deneyecgim .bilemiyorsun işte günü gününe de uymuyor dün köfte sebze başladım sevmedi yemedi aç olduğu halde tadını beğenmedi normalde yerdi dereotu koymuştum o mu baskın tat olursturdu da yemedi anlamadim onu bırakıp tekrar kıymalı tarhana çorbası yaptım koyu şekilde onu içti

1 Beğeni

benimki de omlet sevmedi onu da tekrar deneyecgim belki bu sefer yer .bir de nasıl özeniyorum yaparken çok güzel gorunse de yemiyor bazen katilara alismasi zaman alıyor bebeklerin bize de bol bol sabırlı olmak düşüyor

1 Beğeni

Bende köfte yapmayı düşüniyorum tarifini paylaşır mısın? Bi arada kabak mücveri yapacağım fırında

Tarhanalı omleti yedi benimki. Ona tarhana olsunda ne şekilde olduğu önemli değil​:grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes:

tarhanali yumurtayı seviyor benimki de ama omlet şeklinde yumurtayı sevmedi kapya biber ve tatlı patatesli yapmıştım yemedi . kıymayı yaparken için soğan maydonoz biraz yulaf unu zeytinyağı isteğe bağlı sebze de koyulabilir kabak tatlı patates ya da havuç gibi ama ben koymadım çünkü yanında ekstra haşlayıp veriyorum diye .yumurta sarısı da koyanlar oluyor ben koymamistim .yapıp az az buzluğa koydum yedirecegim zaman çıkarıp köfte haline getirip yine buharda pişiriyorum kızartma yaparsam sertleşir yemez diye ama kısık ateşte yanmaz tavada kizartilabilir

uzun zamandır kabak vermedim bende olmadı bugün mücver yapayım aklıma ne yemek yapacağım gelmemişti .poğaça yapicam bende dereotlu lor ve labneli .ekmek istiyor iftar zamanı eline poğaça veririm diye düşündüm

tarhanaya gercekten ayrı ilgileri var aşırı kurtarıcı bir öğün :grin:

Valla helal olsun güzel şeyler yapıp yedirebiliyosun . Benimki çok seçici uğraşıp yapıyorum yemiyor moralim bozuluyor

Bçyle şeyleri nasıl yiyor küçük parçalar halinde mi. Ben yemeğe ekmek için bandım onu bile yemedi

Evet ya bişey bulaöayınca direk tarhana​:grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes:

kendim de ağzına küçük küçük vericem ama daha çok eline veririm motor becerisi gelişsin tutmaya alışsın diye yaptım .ağzına alınca yumusadikca bolebilir belki büyük parça ağzına alırsa çıkarmaya çalışırım zorlanirsa

1 Beğeni

zamanla verdiklerimize alisicaklar ek gıda öncesi mama vermiyorsun degil mi aç olduğu zaman vermeye çalış .gündüzleri nadir şekilde mama veriyorum az yerse yoğurt kefir meyveyle tamamlıyorum .daha çok akşam uykuya geçtiğinden itibaren mama içiyor birde sabah ilk uyandığında mama .gündüz ek gıda daha çok