bebekle ilgili ne varsa hepsi kaç katı para maalesef diğer türlüsüne de elim gitmiyor pahalı pahalı almak durumunda kalıyorum ![]()
Bugünkü menü
Kahvaltı : Pizza pankek, salatalık, kaşar, kuşburnu marmelatı, ıhlamur çayı
Öğle : Tarhana çorbası
Ara öğün: Portakal, bisküvi
Akşam yemeği: Bizim yemekle aynı
Tarhana çorbası ( akşam yemeğinde 3 kaşık kadar az veriyorum çorbayı genelde öğlen içiriyorum) tavuk patates, bulgur pilavı, cacık.
Pizza pankek tarifi isteyenler kalplesin ![]()
17,5 aylık
Zaten havuç tatlı patatesle yapmıştım
soğan bile vardı. Ona rağmen ben beğenmedim ya
bidahakine çatalla ezerek veririm sanırım. Artık taneli yiyoruz![]()
![]()
Aynen öyle . Mamalar zaten çok pahalı . Ek gıdaları da öyle . Olsun napalım az kaldı bizden yemeye
dayanmalıyız![]()
![]()
Ohhhh pizzalar pankekler misssss
afiyet şifa olsun ![]()
Kız alerjisi yoksa ver arada birsey olmaz sadece abartıya kaçma . Ben 3 aylıkken jelıbon yalatıyordum![]()
![]()
her tadı denesın ya. Meyvelerden çilek alerji oranı yüksek ona dikkat edebilirsin
Hey yavrum be ![]()
evet ya ben ilk çocukta çok pimpirikli bişey oldum. Birde çocuk gelişimi okudım
hiç kendimden beklemezdim ![]()
Hahahahhaha kız sen bizden daha ıyı bilmen gerekiyor ![]()
![]()
arasına çok mesafe korsan ıkıncı daha zor olur bence.
Biliyor, uygulamıyorum ![]()
ama hayırlısıyla başladım bugün ![]()
ya insan hem panikatak, hem anksiyete varken anne olmamalı![]()
![]()
![]()
kahvaltı : elmalı ve muzlu yulaf lapası
öglen : köfte + tatlı patates+brokoli
(köfteleri kızartma yapmıyorum buhar pişirme aparatinda buharda pişiriyorum yumuşak kalabilmesi için)
akşam: bal kabağı + içine çok az labne
aralarda yoğurt kefir hangisi olursa
(8.5 ay)
Kahvaltı: armutlu yulaf unu lapası
Ara öğün:mama
Öğlen: mercimek çorbası
Ara öğün: muzlu yoğurt
Akşam: portakallı kereviz
Uyku:mama
portakallı kerevizi listeme aldım
lapayi yulaf ezmesi ile de denedin mi
Yulaf ezmesi daha almadım . Bizim yediğimiz varda ona yinede organik alayım nolur nolmaz ![]()
hii bence kesin denemelisin yulaf ezmesini benim kizin şimdiye kadar en iştahli yediği menü bu oldu .içine muz elma ya da hangi meyveyi sever se haşlayip katınca birazda zeytinyağı hcevizi yagi muhtesem bir lezzet oluyor . kurabiye malzemeleri aldım ben de hazır almak daha maliyetli olacak en azından defalarca kendim yapabilirim aldiklarimla diye .gelmesini bekliyorum denemek için ![]()
Kurabiyr yiyebilecek mi . Hani kıyır kıyır ya tozu boğazına kaçmaz mı
ağızları maşallah su deposu gibi yumuşatır herhalde
öyle eline pek veremiyorum kendim yedirmeye caliscam küçük kucuk sürekli su da iciririm verdikçe .Blw usulü yok ben de korka korka alistirmaya çalışıyorum hele evde kızla teksem daha da korkuyorum ![]()
Blw bende hiç yok ![]()
bi kere verim dedim ağzına değil habire saçına ve gözüne götürdüğü için ovalıyo kaşıyo bi dahada vermedim . Yere atsa sorun değil dökse önemli değil de gözüne sokuyor![]()
benimki de öyle bu sefer hiç yemek istemiyor yüzüne gözüne gelince rahatsız oluyor benim ki zaten alışmış benim yedirmeme öyle çok istekli kendisi almak istemiyor küçük taneler dökülünce bakiyir dokunuyor eziyor ama aşırı açsa o an bu lokanta önündeki gel gel yapıp kollarını yanlara açanlar varya onlar gibi açıp kolunu bekliyor vereyim diye
Ay ne güzel ya benimki de yemek görünce kaçıyor. Çoooook çekeceğim bu konudan çok belli. O kadar zoraki yiyor ki. Bir kere hevesle ağzını açtığını görmedim. Yoğurta çok hevesli sadece. Tarhanada sever ama yine ağzınıckocaman açarak yemek istemez
yok öyle düşünme şimdi yiyip ileri de seçici olanda çok çocuk var bu aylar hala tadımlık zaten doyumluk olmuyor benimkinin de sevmedikleri oluyor zorlama yapmıyorum bırakıp ya meyve ya yoğurt ne seviyorsa telafi ediyorum yedigi kadarıyla .şunu yapıyor musun ben bazen uyutup kendime bir şey hazırlarken tam yiyeceğim kız uyanıyor kızı da karşıma koyup bir ona bir kendime veriyorum o zaman ilgisini çekiyor daha iyi anlamlandirmaya başladı yiyip içme olayını özellikle akşamları sofraya oturunca hemen dahil olur ona da getiririm yoğurt kefir salatalik vs ne olursa böyle daha çok ilgisini çekmeye başladı