Bebek menüleri

bebekle ilgili ne varsa hepsi kaç katı para maalesef diğer türlüsüne de elim gitmiyor pahalı pahalı almak durumunda kalıyorum :sob:

1 Beğeni

Bugünkü menü

Kahvaltı : Pizza pankek, salatalık, kaşar, kuşburnu marmelatı, ıhlamur çayı

Öğle : Tarhana çorbası

Ara öğün: Portakal, bisküvi

Akşam yemeği: Bizim yemekle aynı :smiling_face_with_three_hearts: Tarhana çorbası ( akşam yemeğinde 3 kaşık kadar az veriyorum çorbayı genelde öğlen içiriyorum) tavuk patates, bulgur pilavı, cacık.

Pizza pankek tarifi isteyenler kalplesin :heart:

:baby:t2:17,5 aylık

2 Beğeni

Zaten havuç tatlı patatesle yapmıştım :grinning_face_with_smiling_eyes: soğan bile vardı. Ona rağmen ben beğenmedim ya :grinning_face_with_smiling_eyes: bidahakine çatalla ezerek veririm sanırım. Artık taneli yiyoruz​:grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Beğeni

Aynen öyle . Mamalar zaten çok pahalı . Ek gıdaları da öyle . Olsun napalım az kaldı bizden yemeye :grinning_face_with_smiling_eyes: dayanmalıyız​:grinning_face_with_smiling_eyes::flexed_biceps:

Ohhhh pizzalar pankekler misssss :grinning_face_with_smiling_eyes: afiyet şifa olsun :purple_heart:

Kız alerjisi yoksa ver arada birsey olmaz sadece abartıya kaçma . Ben 3 aylıkken jelıbon yalatıyordum​:joy::joy::joy:her tadı denesın ya. Meyvelerden çilek alerji oranı yüksek ona dikkat edebilirsin

1 Beğeni

Hey yavrum be :grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes: evet ya ben ilk çocukta çok pimpirikli bişey oldum. Birde çocuk gelişimi okudım :grinning_face_with_smiling_eyes: hiç kendimden beklemezdim :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Beğeni

Hahahahhaha kız sen bizden daha ıyı bilmen gerekiyor :joy::joy::joy:arasına çok mesafe korsan ıkıncı daha zor olur bence.

1 Beğeni

Biliyor, uygulamıyorum :grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes: ama hayırlısıyla başladım bugün :grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes: ya insan hem panikatak, hem anksiyete varken anne olmamalı:grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Beğeni

kahvaltı : elmalı ve muzlu yulaf lapası

öglen : köfte + tatlı patates+brokoli

(köfteleri kızartma yapmıyorum buhar pişirme aparatinda buharda pişiriyorum yumuşak kalabilmesi için)

akşam: bal kabağı + içine çok az labne

aralarda yoğurt kefir hangisi olursa

(8.5 ay)

1 Beğeni

Kahvaltı: armutlu yulaf unu lapası

Ara öğün:mama

Öğlen: mercimek çorbası

Ara öğün: muzlu yoğurt

Akşam: portakallı kereviz

Uyku:mama

portakallı kerevizi listeme aldım :heart_eyes: lapayi yulaf ezmesi ile de denedin mi

1 Beğeni

Yulaf ezmesi daha almadım . Bizim yediğimiz varda ona yinede organik alayım nolur nolmaz :grinning_face_with_smiling_eyes:

hii bence kesin denemelisin yulaf ezmesini benim kizin şimdiye kadar en iştahli yediği menü bu oldu .içine muz elma ya da hangi meyveyi sever se haşlayip katınca birazda zeytinyağı hcevizi yagi muhtesem bir lezzet oluyor . kurabiye malzemeleri aldım ben de hazır almak daha maliyetli olacak en azından defalarca kendim yapabilirim aldiklarimla diye .gelmesini bekliyorum denemek için :heart_eyes:

Kurabiyr yiyebilecek mi . Hani kıyır kıyır ya tozu boğazına kaçmaz mı

ağızları maşallah su deposu gibi yumuşatır herhalde​:grin: öyle eline pek veremiyorum kendim yedirmeye caliscam küçük kucuk sürekli su da iciririm verdikçe .Blw usulü yok ben de korka korka alistirmaya çalışıyorum hele evde kızla teksem daha da korkuyorum :sob:

1 Beğeni

Blw bende hiç yok :grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes: bi kere verim dedim ağzına değil habire saçına ve gözüne götürdüğü için ovalıyo kaşıyo bi dahada vermedim . Yere atsa sorun değil dökse önemli değil de gözüne sokuyor​:woman_facepalming:t2:

benimki de öyle bu sefer hiç yemek istemiyor yüzüne gözüne gelince rahatsız oluyor benim ki zaten alışmış benim yedirmeme öyle çok istekli kendisi almak istemiyor küçük taneler dökülünce bakiyir dokunuyor eziyor ama aşırı açsa o an bu lokanta önündeki gel gel yapıp kollarını yanlara açanlar varya onlar gibi açıp kolunu bekliyor vereyim diye

1 Beğeni

Ay ne güzel ya benimki de yemek görünce kaçıyor. Çoooook çekeceğim bu konudan çok belli. O kadar zoraki yiyor ki. Bir kere hevesle ağzını açtığını görmedim. Yoğurta çok hevesli sadece. Tarhanada sever ama yine ağzınıckocaman açarak yemek istemez

yok öyle düşünme şimdi yiyip ileri de seçici olanda çok çocuk var bu aylar hala tadımlık zaten doyumluk olmuyor benimkinin de sevmedikleri oluyor zorlama yapmıyorum bırakıp ya meyve ya yoğurt ne seviyorsa telafi ediyorum yedigi kadarıyla .şunu yapıyor musun ben bazen uyutup kendime bir şey hazırlarken tam yiyeceğim kız uyanıyor kızı da karşıma koyup bir ona bir kendime veriyorum o zaman ilgisini çekiyor daha iyi anlamlandirmaya başladı yiyip içme olayını özellikle akşamları sofraya oturunca hemen dahil olur ona da getiririm yoğurt kefir salatalik vs ne olursa böyle daha çok ilgisini çekmeye başladı