bir de cok tatlıya alismasina izin verme günlük mutlaka bizim tatsız gördüğümüz sebzelerden olsun
Mesela yedirdiğim zaman koca kaseyi bitirtiyorum . Yediği şeylerin hepsini bitirene kadar yediriyorum ama onlar haricinde herşeyi 3,4 kaşık alıp bırakıyor. Bizim yediğimiz şeyler hem organik değil,hem içinde tuz şeker var kendimindikinden ona verememki. Aslında herşeyden bi cimxik versem fena olmaz . Küçücük şeyle ayarları bozulacak değildir![]()
Zaten tatlı olarak sadece pekmez veriyorum genel olarak sebze ağırlıklı besleniyor
yok kendi yedigimden vermiyorum onuyurken ek gıdasını hazırlıyorum sonra sıra kendime geliyor eğer uyanırsa ona kendi yemeğini veriyorum ama arada sanki benimkinden de veriyor gibi yapıyorum ama hep kendi yediği oluyor ![]()
ben şimdiye kadar kendi yedigimizden ekmeği çok merak etti onu verdim eline ama yemedi tabi sadece ıslattı geri aldım
Mantıklıymış bizimkilere çok meraklı ama o çok fena bi bebek hemen anlar onun gıdası olduğunu
akşamları beyfendi yesin diye onla aynı renkli şeyler yapıyorum bazen heves etsin diye ama yine işkenceyle yiyoruz
Ekmek bende verdim. 2 küçük dişi var pat dite anında kopardı
birde sert kabuk yerini verdik ısıramasın diye herşeyi ısırmaya çalıştığı için
salatalık veriyorum bazen minik minik koparıyo emerek çiğniyo onu
oo maşallah çok güzel ilerliyor
bizimkinin dişi daha yok ama koparinca hemen alıyorum ağzından korkuyorum boğazına takılırsa diye içini emiyor daha çok .
Ekmeği bende aldım o boğazına takılır. Ama salatalık su zaten almadım o yüzden küçücük kopardığı için
Bugünkü menü ![]()
Kahvaltı : Patatesli yumurta, tahinli ekmek , karadut çayı, salatalık, zeytin.
Ara öğün kuruyemiş : kuru üzüm, ceviz
Öğle : Şehriye çorbası
İkindi : Portakal ve elma dilimleri
Akşam: Tavuk döner ,pilav, ezogelin çorbası ,yoğurt.
17,5 aylık
kahvaltı : sebzeli tavuk çorbası
öğlen : balık,tatlı patates + meyve karışımı
akşam : labneli bal kabağı
Yarın ki menü
kahvaltı : yulaf lapası ( haşlanmış elma muz ve keçiboynuzu unu) + avokado
ara öğün : kefir
öğlen : yeşil mercimek yemeği
akşam : sebzeli tavuk çorbası ( bir gün önceden kalan )
Artık Asil bizimle yemeye başladı. Sadece sevmediği yemek olursa kendine özel bir şeyler hazırlarım. Özel menü devrini kapattık ![]()
O günleri iple çekiyorum. Bende bize yaparken onunki yağsız tuzsuz şekilde ayırıyorum. Ona yağsız tuzsuz veriyorum. Ayrı ayrı uğraşmıyorum . Ramazanda yorucu olıyor
En iyisini yapıyorsun alışsın yemeklere. Kendine zararı olmayan her seyin tadına baksın. Zamanla tuzlu baharatlı yağlı verirsin biraz büyüsün inşallah.
Öyle yapıyorum artık ya. Mesela dün çok az yumurtanın beyazını verdim . Alerjik reaksiyon şuanlık görmedik. Bugün aşırı iştahsız bişey yemediği için tekrar verip deneyemedim
Bebeğim dört gündür hasta , iştahı yok , mememi de emmiyor ,bende çok hastayım sanırım hastalıktan sütüm de kesildi ![]()
![]()
![]()
Mamayı 90 CC bile zor içiyor
Dün öğlen yemek yer iken , bamya suyuna ekmek banıp biraz vermek istedim onu yedi ve tekrarını istedi . Çocuğun genlerinde var Antepli olmak, yemeğinde tuz ekşi istiyor . Bugün de annemin yaptığı ev tarhana çorbasindan verdim 5 6 kaşık ondanda yedi. 8.5 ayligiz sanırım ben bizim yedigimiz çorbalardan yedirecegim artık .
Benim tanıdıklarım hep bu aylarda az az tuza geçmişti . Ben de ameliyattan sonra geçeceğim. Nolur nolmaz anesteziden önce vermeyeyim. 1 yaşını beklemicem. Ekmeğin içini nw kadar büyüklükte veriyosun.
Üzülme canım sütünü tekrar geri getirmek için kwndine iyi bakman lazım. Yemene dikkat et süt yapıcı şeyleri biliyosun zaten. Kendine iyi bakarsan hastalığında çabuk geçer
1 cm büyüklüğünde ortalama canım , o şekilde suda da ıslandı, severek yedi dün . Saisirdim ve sevindim
Haklısın ameliyattan sonra vermen daha iyi olur .sağlıkla kolaylıkla atlatsin Kutay Bebek ![]()
Annem diyordu, ben hiç 1 yaşını beklenmedim yediklerimzden veriyorduk sizlere diye . Bende vericem çok bariz baskın tat olmadikca , o yedikçe bende iyi oluyorum
Çok geçmis olsun Allah şifa versin
Zararlı olmayan her şeyin tadına baksın alışsın. Aşırı baharat bağırsaklarına zarar verebilir bende doktora sormuştum bizim yemeklerimiz acılı ekşili olur versem bir şey olur mu diye doktorumuz da baharatın fazlasını vücudu tolere edecek kadar gelişmedi daha ama minik minik tadına baktırın. Yemeklerinizde baharatı tuzu azaltıp verebilirsiniz demişti senin bebişin aylarındayken. Artık eskisi gibi gazı da olmaz azalmıştır.
Teşekkürler Esra , bende dediğim gibi ağır olmadığı müddetçe vereceğim