Bebek menüleri

Benim tanıdıklarım hep bu aylarda az az tuza geçmişti . Ben de ameliyattan sonra geçeceğim. Nolur nolmaz anesteziden önce vermeyeyim. 1 yaşını beklemicem. Ekmeğin içini nw kadar büyüklükte veriyosun.

Üzülme canım sütünü tekrar geri getirmek için kwndine iyi bakman lazım. Yemene dikkat et süt yapıcı şeyleri biliyosun zaten. Kendine iyi bakarsan hastalığında çabuk geçer

1 cm büyüklüğünde ortalama canım , o şekilde suda da ıslandı, severek yedi dün . Saisirdim ve sevindim

Haklısın ameliyattan sonra vermen daha iyi olur .sağlıkla kolaylıkla atlatsin Kutay Bebek :palms_up_together:

Annem diyordu, ben hiç 1 yaşını beklenmedim yediklerimzden veriyorduk sizlere diye . Bende vericem çok bariz baskın tat olmadikca , o yedikçe bende iyi oluyorum

Çok geçmis olsun Allah şifa versin :folded_hands:t2: Zararlı olmayan her şeyin tadına baksın alışsın. Aşırı baharat bağırsaklarına zarar verebilir bende doktora sormuştum bizim yemeklerimiz acılı ekşili olur versem bir şey olur mu diye doktorumuz da baharatın fazlasını vücudu tolere edecek kadar gelişmedi daha ama minik minik tadına baktırın. Yemeklerinizde baharatı tuzu azaltıp verebilirsiniz demişti senin bebişin aylarındayken. Artık eskisi gibi gazı da olmaz azalmıştır.

1 Like

Teşekkürler Esra , bende dediğim gibi ağır olmadığı müddetçe vereceğim

1 Like

Bende bugün tovuk sotenin suyuna batırayım vereyim heves ettim :grinning_face_with_smiling_eyes: tavuk soteyi çok baharatlı yapıyorum gerçi ama ya da çorbaya batırıp veririm

Baharati çok koymadan az bir şey verip tattir istersen, yok dersen de çorba daha mantıklı canım . İnşallah yormadan istekle yer annesi

İnşallah canım benim. Senin bebişind2 bi an önce iştahla beslenmesine geri döner sağlıcakla yer inşallah​:purple_heart:

1 Like

Nasildi yedi mi kutayyy:)

1 Like

Kaşığı reddeden bebişler için benim tavsiyem de sulu çorbaları küçük bir bardak ile içirmeyi deneyin. Kızım asla ağzını bile açmadığı çorbayı gidip bardağa doldurup denediğimde lıkır lıkır içti :rofl: yine de bitirmedi tabi ama kaşık görünce kaçıyor. Mercimek hiç içmezdi onu da bardakla içti. Ayran vs içmeyi seviyorlarsa bardağı görünce hemen reddetmiyorlar.

1 Like

7,5 aylık kahvaltıda

1 tatlı kaşığı yulaf unu yarım çay bardağından biraz fazla su pişirip muhallebi kıvamına getiriyorum içine 1 yumurta sarısı koyuyorum pişirmeye devam ediyorum yumurta tam pişene kadar içine 1 yemek kaşığı kadar avakado yarım muz ( muzun girmediği çoğu şeyi reddediyoruz) 1 tane keçiboynuzlu bebebisküvisi karıştırıp veriyorum

Ara öğün genellikle yemiyor ama yoğurt ve hangi meyve var ise onu karıştırıp veriyorum

Akşam da çorba yapıyorum ama hafif püremsi kıvamda katı yapıyorum çorbayı 1 küçük küp kuzu kıyma yarım patates azıcık soğan 2 çiçek brokoli ve biraz havuç hepsi yumuşayana kadar haşlıyorum blenderdan geçirip biraz zeytinyağı ekliyorum

Ben 1 günlük yazdım canım haftanın 3 günü yulafla yapıyorum 2 günü irmikle yapıyorum ve avakado kullanmıyorum diğer iki günde bebebisküvisi yoğurt ve muz veriyorum benimki haşlanmış yumurta asla yemiyor ilginç bir şekilde karıştırdığım halde haşlanmış yumurta sarısı koyunca öğürüyor bende hep böyle yapıyorum maalesef

Çorbalarımda ya kuzu kıyma ya tavuk göğsü muhakkak olur ama çeşitlendiriyorum bazen olan sebzelerin hepsini kullanıyorum bazen işte mercimek yapıyorum soğan havuç patates kullanıyorum bazen kıyma sebze ve biraz bulgur kullanıyorum bazen de pirinç bazen de işte tel şehriye ile yapıyorum yayla çorbası vs

1 Like

Benim menü değiştiği için yemedi :grinning_face_with_smiling_eyes: bugün vercem inşallah

Peki bieşey soracağım kıymayı zeytinyağında mı kavuruyosun yoksa sebzekerle birlikte mi haşlıyosun . Yarın bende senin menünden uygulayayım Kutayın seveceği şeyler :grinning_face_with_smiling_eyes:

Suda başlıyorum canım zeytinyağı besin değerini kaybetmesin diye şuanlık hiç kavurmuyorum bişileri zeytinyağını hep ılıdıktan sonra çok az miktar ekliyorum şifa olsun inşallah bebişlerimize

Amiiin . Teşekkür ederim canım afiyet olsun bebşine de :purple_heart:

1 Like

@felcin @sultan @Emine7 benim ayıma yakın olduğunuz için özellikle size sorayım kızlar. Zeytin ya da zeytin ezmesi yedirmeye başladınız mı. Zeytinezmesi arıyorum ama önerdiğiniz marka var mı? Ya da zeytin alıp kendiniz mi yapıyosunuz ?

Ben hiç denemedim canım , bana da fikir olsun diğer arkadaşlar yazarsa sevinirim

1 Like

Hiç vermedim canım tuzlu olduğu için ama dün benimde aklıma geldi henüz birşey bulamadım bulursam yazarım ben lor peynir labne falan da daha denemedim hiç

1 Like

Senin bebeğin nasıl oldu sen nasılsın canım

Suda bekletip tuzunu arındırıyolar zeytinin ama ezmesi hazır olunca nasıl oluyor bilmşyorum. Ben peynirci babadan açık labne almıştım sıfıra yakın tuzu. Ona rağmen sudan geçirip vermiştim. Çok sevmemişti ama tekrar alıp deneyeceğim. Loru da hiç sevmedi bi daha almadım bende

Suda bekleyince acaba besin değeri düşmüyor mu herşeyi düşünmekten bi hal oldum :exploding_head: bir yandan da çeşit olur amann veriyim diyorum Instagramda da çok bilgi kirliliği mevcut aslında içerik için her türlü şey atılıyor :woman_facepalming:t2: