Bugün menümüzde neler var?

Adıyamanlıyım bizde pipirim deriz :smiling_face: Artvinli miydin sen? Doğu Karadeniz Güneydoğu Anadolu çok uzak ama ortak kelimeler :smiling_face_with_three_hearts:

Evet canım artviliyim :smiling_face_with_three_hearts:

Fırında tavuk patates, pirinç pilavı, ayran vardı akşam yemeğimizde

Bugun makarnayı kremalı yaptım ama hiç beğenmedim. Uzerıne biraz ketçap sıktık bizde .

Ben kremalı makarnayı çok severim, kekikli veya körili yaparım. Ama ne zaman kremalı makarna yapsam eşim rahatsızlanıyor midesine dokunuyor sanki. O yüzden yapamıyorum artık. Yoksa çok güzel kremalı makarna tarifleri var da. İlk yaptığımda ben de beğenmemiştim sade yaptığım için. Sen farklı şekillerde tekrar bi dene istersen belki beğenirsin :smiling_face_with_three_hearts:

Ben de bugün tavuklu patatesli bir köfte tarifi var onu yapacağım, yanında şehriye çorbası var.

Yaptığım sekıl şu..

Makarnayı süzdüm. Yarım çay bardagı makaranın suyunu ayırdım.

Tencereye biraz salca koydum . Çok az baharatlarla karsaladım(tuz,pul biber,kımyon)

Sonra kremayı attım makarnanın suyu İle birazcık karıştırdım. Makarnayı koydum bu kadar.
Çok fazla krema tadı geldı.

Başka sekılde denıycem bu sefer. Sevdıgın tarıf varsa paylaşabilirsin denerim​:blush:

Ben de genellikle kafama göre yapıyorum :face_with_hand_over_mouth: tavuklu da deneyebilirsin kremalı tavuklu, mantarlı filan güzel oluyor. Belirli bir tarifim yok da, ben seviyorum sanırım krema tadını. Makarnaya ve tavuğa yakıştırıyorum

Deneyim dur. Mantarlı da hiç denemedim onu da merak ediyorum bah ,onu da deneyim .

Haşlama et

Firik pilavi

Bende senın menüden yapıcam ama fizik pilavı nedır bilmiyorum normal şehrıyeli pilav yapıcam :rofl:

Bugün yengem vardı hemen aparatif şeyler hazırladım mantı fasulye kavurması helva kavurmustum kahvaltıklar çay geçti öyle çok durasi yoktu anca yaptım …turşu kurduk bugün

Buğdayın olgunlaşmamış halı firik oluyor coook severim . Tavsiye ederim canimm

Yaa denerim İNŞALLAH genelde burda mardın bulguru yaparız

Salçalı şekilde bende kremalı tarifi beğenmedim ama tavuk dünyası varya o şekilde yap süper tadı oluyor tavuk göğsünü tavada köri pul biber karabiberle pişir piştikten sonra bir paket kremayı koy makarnayjda haşla suyunu süz tavadakini makarnaya koy karıştır​:ok_hand:

Mardin bulguru çok güzel bana babam hep siirt’ten alır gönderir bugün de yicem :sweat_smile:

Yaaa afiyet olsun evet bende beğeniyorum baban baban siirtemı

Teşekkür ederim evet siirt’te bnde siirtlym ama istanbul da yaşıyorum

Siirt neresi tiloda görümcem yaşıyordu gıdıp görmek nasıp olmuştu guzel bı yer maneviyati cok guzel MAŞALLAH

Merkez tilloya çok istedm gitmek ama nasip olmadı dediğin gibi maneviyatı çok yüksek bir yer siirtin her köşesi çok güzel bence sen yakın mısın tilloya

Üniversiteyi Gaziantepte okudum yemekhanede çıkardı bende sevdim firik pilavını :heart_eyes: