Oy massallah canim ne guzel ![]()
Şeyh değil seyıd peygamber soyundan gelenlere deniliyor Şeyh te ünvadır yanı bir tarikatın lideri gibi falan
ALLAH razı olsun RABBIM bizi onlarla haşır eylesın İNŞALLAH
Genelde peygamber soyundan gelen şeyhlerin torunlarına falan da seyid deniliyor ya ben onlardan sandım . Bi tarikata bağlı değil o zaman. Maşallah seyid eşisin demek ![]()
Yok medreseleri var o orda okudu yani imamdir abilerden medresede ders veriyor talebelere yanı bir tarikata baglı değiller tarikat farklı kısaca bunlar seyid alimler talebe yetiştirirler İslamı layıkıyla yaşamaya çalışıyorlar adıyamanda var oyle Şeyhler onlar dededen torunları gecmiş bazıları ıyı bazılarıda sırf unvanlar dıe
Belkı o şeyhlerde seyitır ama seyıd olmayana seyıd denilmez uygun degıldır zaten
ALLAH razı olsun İNŞALLAH eşime ve cocuklarıma layık olurum ben seyıd değilim ama belkı cocuklarımın eşimin hayrına bende nasıplenırım
Evet adıyamanda menzil var orayı biliyorum . Bazılarının içinde gerçekten seyidler var ama dediğin gibi çoğu kendi krallığını ilan etmiş islamı kullanarak zengileşme yolunda. Tümü değil tabiki birçoğu yani
Bilmiyordum ben şimdi öğrendim seyidin ne demek olduğunu. Ne güzel peygamber soyundan eşin ve çocukların var ![]()
Nasiplenirsin tabiki sen onların annesi ve eşisin . Ne hoş ya. Dualarınızda bizi de unutmayın![]()
Adıyamanlıyım evet bu söylediğine hak veriyorum. Dini kullanan çok fazla kişi var. Bazıları islamı güzel yaşamayı yaymaya çalışırken bazıları da yanlış davranışlar içinde olabiliyorlar maalesef ki
Evet aynen öyle islamda her zaman bir çizgi vardır https://youtube.com/shorts/KWrguo-OmH4?si=jOEg_i4u8IgEAcRv bu hoca cok guzel anlatmış zaten
Elhamdülillah ALLAH layık olmayı nasıp etsın İNŞALLAH
ALLAH razı olsun
Estağfurullah ıyılerın duası hepımızın ustune olsun
güzelde bıraz arada onlara kızınca ıster ıstermez oluyor kotu kelimeler eşim dıor birgun çarpılacaksın ![]()
Allah islamı güzel yaşayanlardan etsin 7 ceddimizi![]()
![]()
Allah aşkına senin kötü konuşman ne olabilir ki ![]()
senin kötün bile benim en ahlaklı kelimemdir ![]()
![]()
![]()
Estağfurullah
ALLAH seni senın kalbın güzel o yeter zaten herseye
Umarım yeter
çok ani ölümler olmaya başladı ya insan sevdikleri ve kendi için endişeleniyor artık. Ve ne yazık ki ahiretim için bomboş bi çabam var
Ama elhamdülillah hala nefes alıyorsun nefes aldıkça ümit var demektir sende isimdi Ya ALLAH de ve bişileri düzelmeye çalış ALLAH ın ıznıyle nıyet etmen bile sevaptır İNŞALLAH
Ahlakta önemli tabı ıbadetlere guvenıp cennetı garıntıledık demek degılkı temız bır kalp ve guzel ahlaktan onemlı kalpte kin nefret olmaması lazım dedikodu insan ıyı niyetlere amel edılır ALLAH bızı ilerden eylesın İNŞALLAH
Seni tanıdığıma çok sevindim gerçekten Ezgi. Hayatıma iyi olarak dokunanlardan birisin ![]()