Çay ve Kahve Keyfi ☕

Evet çok şükür iyi ki anne oldum Allah nasip etti :palms_up_together: ama çok değişik bi duygu ya buhran geçiriyorum resmen uyutana kadar. Uyuyunca da acaba o negatif enerjimden bana küsmüş müdür uyansada bi yoklasam bana gülecek mi diye diyorum . Ne bileyim ya kendimi çoğu zaman yetersiz görüyorum. Birinin bebeği 8 aylıkken kendi kendinw makarna yiyormuş ben geç kalmışım . Tamamda benim bebeğim yiyemiyor ağzından çıkarıp öğürğyor ben kötü anne mi oldum beceriksiz mi oldum. O olay beni daha da bi depresyona soktu

2 Beğeni

Evet burdan keşke bazılarınızla aynı şehirde olabilseymişim benimde sarılmaya ihtiyacım var :cherry_blossom::purple_heart: yaa gerçekten kötü olduğun anlarda seni güldürebildiysek ne mutlu bize çok sevindim :smiling_face_with_three_hearts: bende daha sabah eşime mesaj attım ben ne iyi bi eş olabiliyorum ne iyi bi anne diye. Eşime saydırdım :woman_bowing:t2: olsun rahatladım

2 Beğeni

Her bebek o kadsr farklı ki, arkadaşımkn oğlu oldu şu an 6 buçuk 7 aylık filan. Kızım 16 aylık olacak ve onunla aynı miktarda mama içiyor hatta daha az. Ben moralimi bozmayı bıraktım artık hepsi birbirinden farklı gerçekten

2 Beğeni

Öyle tabi farklı tüm bebekler. Dün bi video gördüm çocuk 3 yaşında falan sanırım. Boğazına birşey kaçmış sokakta. Çocuğa müdahale ediyolar ama doğru şekilde değil. Boğazındaki çıkmadı 2 dk sürdü çıkaramadılar en son cansız şekilde kaldo elleri mosmor video bitti büyük ihtimal öldü orda zavallı çocuk . O kadar kötü oldum ki izlerken . Daha da korkum arttı zaten kaygılıyım daha da kaygılı oldum ya boğazınra kalor çıkaramazsam Allahım başa vermesin çok kötü bi videoydu

Bebeğim 15 aylık ve sürekli yaşıyorum bu durumu. Tuvalete bile yalnız gidememekten sıkıldım diyorum sonra Allahım bir çocuk nasip et içimde ukte kalmasın diye ettiğim dua geliyor aklıma. Birde bir süre sonra bugünleri özleyeceğimi düşünüyorum. Burada gördüğüm bir çok anne gibi sizde çok iyi bir annesiniz. Bunu bilin yeter.:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Canım benim öncelikle sen coooook iyi ve fedakar bir annesin Her bebek gelişimi bambaşka ,her annenin duyguları yaşayışı da bambaşka . Bende çok uykusuz zamanlar geçiriyorum,son bir haftam geceleri dahi pert , tam uykuya dalarken uyanıyor ,kucağimi istiyor . Sürekli uykuda dahi kucağıma aliylorum sakinlestiriyorum yatırıyorum, gece 4 te kalmış tavana baka baka sesler çıkarıyor ,uyuyana kadar gözümden uyku Aksa da uyuyamadım. Annelik böyle zor bir kutsi görev. Bosuna cenneti ayağımızın altına layık olduğunu söylememisler. Benim 5 yıl sonra oldu bebeğim , ilk yilllar biz istemedik , sonra da istediğimizde bizim imtihanimiz oldu,. Çok gece yastiga başımı koyup ağladım, çok kez banyoda dusun altında hüngür hüngür ağladım eşim görüp üzülmesin diye . Şu an burnum çok sızlıyor ,o günleri dusunducke başımı oksayasim geliyor . İki yıl aklıma gelen her yolu denedik , rahime sülük bile attırdım sen düşün ne kadar caresizdim. Doktor olmuyor sizin yaa tüp Bebek dedi, o zaaman yıkıldım .. her şeyden vazgeçtim, disim Güllük gulustanlik herkes Bebek soruyordu ben de içimde ne çığlıkları bastırıyordum .. eşime dedim benim çocuğum olmuyor başkası ile evlen diye .. derken neler koptu içimde… gözyaşlarıma şimdi bile hakim olamıyorum, karşımda bebeğim bana bakıp kitap kemiriyor :))))

Tüm bu zorlu sürece rağmen benimde isyana giden fevriligim oluyor , sonra napiyorsun sen diyorum. O bebek bana emanet, saf tertemiz , tamamen muhtaç bana . Gecicek bugünler eminim geçecek her sıkıntının geçtiği gibi. Allah a tevekkulum . Her şey coook güzel olacak, değil mi en karanlık andan sonra gündüz oluyor . Her zorlukla beraber kolaylığı vermiş mevlam , kendini ayna ya bakıp kocaman sev , Allah sana bu dünyada annelik gibi çok kutsal görevi layık görmüş . @Kuti @Şeyma.A

2 Beğeni

Asil hala kendi yemek istemiyor. İştahı olsa kaşığı gayet güzel tutuyor ama yeme isteği olmazsa oturup da kendi kendine yemek yediği nadir anlar var.
Ben yemek yapmayı bilmiyor muyum ona yemeyi öğretmiyor muyum hayır biliyorum da öğretmeye de çalışıyorum ama istemezse ne yapalım zorla olmaz. Zamanla geçecek belki de kendisi diyecek annem bana yemek yedirmeye çalışıyordu ben istemiyordum ya da annem güzel yemek yapıyordu diye.
Yemesi için çok şey deniyorum belki de bunu sonra der annem çeşit çeşit yemek yapardı diye. Daha bebeğin küçük kendisinin oturup da karnını doyurmasını beklemek bebeğe haksızlık olur. Sadece dokunur ağzına götümeyi dener bazen başarılı bazen başarısız olur. Daha 2 ay önce ek gıdaya geçti yeni keşfediyor tatları. Hem şu anda diş çıkarıyor iştahsız uykusuz huysuz olması çok normal. Sorun sende değil çocuğunu kıyaslamaya çalışanda. Her çocuk özeldir kendine has zamanları vardır.
Bebeğine kocaman sarıl öp her zaman yanında olacağım de. Zor zamanlarında ona destek ol ki o da kendini yalnız hissetmesin. Birbirinizden güç alın. Eşin de destek olur size üçünüz çok güçlü muhtesem bir ailesiniz.
Sonra bu yaşadıklarınıza biz ne yaşadık böyle dersiniz belki de gülersiniz :smiling_face::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Biz de arada mesajla içimizi dökenlerdeniz :rofl: bazen kötü oluyor ama napalım ben de öyleyim kızdığım şeyleri arada yazar söylerim. Bağırış çağırışkavga gürültü olmasından iyidir.

1 Beğeni

İsyan ettiğim zamanlarda eşim bana bu ss yi göndermişti. Bu iki üç satır yazıyla ağlamıştım. Şimdi ise gücüme güç kattığımı düşünüyorum. Kolay olmadı ama artık kendimle gurur duyuyorum. O zor günlerde tek başıma dimdik ayakta durabildim diye. Duramadığımı başaramadığımı düşünüyordum o zaman aslında bu ağlamalar bu kızmalar direncin ayak sesleriymis

3 Beğeni

Ne kadar zor şeyler bu yaşadıkların, gerçekten imtihan. Ben 7 ay bekledim o 7 ayda bile her ay ağlıyordum ümitlenip hayal kırıklığına uğruyordum. Rabbim bizlere nasip etti çok şükür, büyüyorlar biz de onlarla büyüyoruz :relieved_face: daha az önce o kada uğraşıp kemik sulu bi sebze çorbası yaptım kızıma. Başka bebek olsa belki de kaseyi silip süpürürdü, kızıma 3 kaşık zor yedirdim 4. Kaşıkta artık öğürdü kustu. Demek ki sevmiyor yani başka açıklaması yok. Gidip dünkü salçalı makarnayı ısıttım onu yedi kendi istedi yanıma gelip gelip. Ben belki başka daha moralsiz bir günüm olsaydı çileden çıkar sinirlenirdim. Ama kızımın da yemekte zorlandığını istemediğini anlayınca birden yumuşadım başka çare aradım.

1 Beğeni

Tam olarak böyle işte, harika ifade etmişsin :relieved_face: :pink_heart:

1 Beğeni

Teşekkür ederim gerçektenn. Bazen çok yakın arkadaşlarım bile iyi gelmezken konuşasım gelmezken burda sizler çok iyi geliyosunuz :purple_heart:

2 Beğeni

O kadar haklısın ki.. çok üzüldim öyle süreçler yaşamana ben olsam bende başını okşardım :smiling_face_with_three_hearts: bizde ilk başta istemedik sonra 1 buçuk yıl çocuk için uğraştık bebeğim olmayacak karamsarlığına düşmüştğm benzer şeyler yaşamışız yine. Bende her defasında kendine gel diye kendimi uyarıyorum ama ister istenez yaşıyor insan bu duygu değişimlerini napalım cenneti kazanmak kolay drğil​:grinning_face_with_smiling_eyes: teşekkür ederim canım :purple_heart:

1 Beğeni

Sarılmadığım öpmwdiğim tek an yok ki o beni zaten ayakta tutuyor . O yaanakları bi görsen teyzesi öpmeden duramazsın. Dediğim gibi ben kendime kızıyorumm beceremiyırumm diye. Yani çiğnemeyi öğretemedim diye. Hep lapa verdim diye . Ama çatalla ezdiğim avakadoyu bile öğürebilen bi bebek napayım. Dediğin gibi her bebek gelişimi farklı ben elimden geleni yapıyorum :pensive_face: kıyaslayanlar insanı depresyona sokuyor

1 Beğeni

İlyas hocayada selamlar​:joy:

Ooyyyş yerim ben o yanakları :face_blowing_a_kiss::face_savoring_food:

1 Beğeni

Matematik en sevdiğim derstir ilyas hoca da çok güzel anlatıyor gerçekten :smiling_face:

1 Beğeni

Ard arda 3 cevap veremiyomuşum çok saçma başkası yazacak ki öyle 4 cevabınyazabileyim :woman_facepalming:t2: bende içimde tutamam eşime anında ne duygu yaşıyosam yazatım valla

1 Beğeni

O konuda admin düzeltme yapacaktı galiba portakal da konu açmıştı sanki. Hala aynı demek ki.

1 Beğeni

Evet düzeltilmemiş