Doktorumuz ek gıdaya baslayabilirsin dedi. Kabak havuc yogurt gibi o tarz seylerle basla dedi. Kabak ve havucu nasıl haslayip veriyorsunuz merak ettim
Ben küçük küçük doğradım yumuşayana kadar haşlandı sonra çatalla ezip biraz zeytinyağı. Duruma göre hafif de mama kattım bazen katmadım. Bu şekilde yedirdim ben hep hafif pütürlü bırakıp yedirdim çiğnemeyi öğrensin diye
Şimdi de meyve yediriyorum ondan sonra çorba yapıp vercem ama gerisini bende bilmiyorum
Yaa arkadaşlar ben mi ramazandan dolayı beynim çalışmıyor yoksa herkes mi aynı biz 6 aylığız çoktan başladık ek gıdaya havuç yoğurt kabak patates muz elma armut falan yedirdim. Şimdi ne yedirmem gerekiyor. Çorba mı yapmam lazım yoksa yine tadımlık şeyler mi yapmam gerek beni bidaha aydınlatın Allah aşkına. Çocuk ne yer bilmem ki
Tarhana çorbası , tavuklu sebze çorbası , bebek muhallebisi, meyveli , pekmezli yada bebek bisküvili yoğurt , avakado labne yumurta karışımı gibi şeyler yapıp verebilirsin canım
Bu ilk başta havuç falan verdim ya şimdi havuç patates kabak karışımı çorba yapabilir miyim
Yapabilirsin canım
Aynı dertten muzdaribim havuç patates kabak muz elma armut bebek irmiği yumurta sarısı yoğurt verdim . Ne vericem nasıl vericem fikir verin arkadaşlar
Yumurta sarısını sabah mı verdiniz nasıl verdimiz
Ben sabah kahvaltısında haşlıyorum öyle veriyorum eziyorum labne avakado ile karıştırıp veriyorum çünkü sade yemiyor
Labneyle karıştırıyor musunuz yumurtayı yoksa ayrı ayrı mı
Karıştıriyorum ayrı yemiyor
Sabah uyanınca önce emziriyorum sonra ben kahvaltıyı hazirlayana Kadar az bir vakit geçmiş oluyor zaten. Haşlanmış yumurtanın sarısını alıyorum üzerine ev yoğurdu birazda tuzsuz lor katıp karıştırıyorum öyle yediriyorum
Bebeğim 5 ay. 10 günlük
Ek gıdaya yeni geçtik tarifleriniz varmı
Yada çorba nasıl yapıcam mesela bileniniz varmı
Bugun patatesle havucu haşladım haşladığımız suyu verdim doktor dedi diye ama çocuk şuan çok huysuz
Merhaba şuan tadım aşamasındasınız çorba yapmana gerek yok her ürünü üç gün deneyerek ilerleyin herhangi bir alerji durumunu anlayabilmek için. Hem şuan bir yemek kaşığı kadar yiyebilirler fazlası dokunabilir
Canım bizim yaptığımız gibi onlarin da bi kac fane tarife baktığımda bizim yediğimiz gibi olandan sevdi. 1 su bardağı yoğurt, 1 tarli kaşığı unla karıştırıp ustune su ekliyorum. Ayri bi kapta da princleri hasliyorum biraz lapa olsun diye ya da sehriye atiyorum yiyor
Peki ne haşlamam lazım 3 gün havuç 3 gün kabak sonra ne vermem lazım
Ben kendi verdiğim sırayı atayım sana;
Yoğurt
Havuç
Kabak
Patates
Bezelye
Brokoli
Pancar
İlikli kemik suyu
Elma
Armut
Salatalık
Portakal mandalina suyu
Muz
Yumurta sarısı
Doktor bizi 4 aylıkken başlattı mama kullandığımız için. Ben o yüzden çok ağırdan alıyorum keyfi yerinde olduğu bir anı yakalayip o sırada veriyorum buharda pişirip biraz anne sütü veya su ekledim üstüne o şekilde verdim 2-3 gün şeklinde verdim hepsini. Yoğurdun önemli olduğunu düşünmüyorum Jersey sütü alıp yoğurt mayaliyorum sürekli her gün yoğurt vermeye çalışıyorum. Biz sofraya oturduğumuzda kizimi da mama sandalyesine koyup havuç dilimliyorum onları emiyor alışması için.
5. ay kontrolü var Pers günü doktorla konuşup nasıl ilerlemem gerektiğini sorucam. Kıvam vericileri araştırdım Pirinç unu biraz boş geldi bana onun yerine tam buğday unu bebek irmiği daha dolu besin değeri olarak. Devamında labne lor bebe bisküvisi vs yapmayi planlıyorum evde eğer doktor okeylerse kahvaltı yaptiricam her gün detayları Perşembe tekrar yazarım umarım yardımcı olmusumdur
3 gün bir ürünü dene 4. Gün yeni ürüne başla 5 gün ikisini bir yapabilirsin. Örneğin havuç denedin bi sıkıntı olmadı kabak denemeye başladın ikinci gün ikisinide katıp püre halinde verebilirsin. Genellikle havuç kabak bu tarz şeyler alerji yapmıyor ben bazen iki gün deneyip 3. Gün yeni ürüne başladım ama yoğurt yumurta bu tarz şeyler alerjen olabilir bunlara mutlaka 3 gün kuralı uygula. Yavaş yavaş bir birlerine katıp yemekler yapabilirsin bi kaç ürünü deneyince onları haşlayıp 6. Aydan sonra ilik suyu koyup çorba yapabilirsin içine şehriye katarsın doyurucu olsun diye 6. Aydan sonra herşey serbest dedi doktorum bal ve asitli meyveler hariç zaten sen onları deneyerek ilerlediğinde 8. Ayda herşeyi tatmış oluyor ondan sonra öğüne geçiyorsun mesela bizde karnıbahar gaz yaptı irmik kabız yaptı elma verdiğim de kakası sulu oldu dengeliyorum ben irmikli yemek yapınca azıcık zeytınyağı koyuyorum elmalı yapınca azıcık irmik. Zamanla yemelerin bebeğin üzerindeki etkilerini anlayıp ona göre yemekler yapmaya başlıyosun zaten kızım 8 aylık bazen yediğimiz yemeklerden bile tattırıyorum sadece sabır işi biraz güzelliklerle büyüt bebişini
Ek gıda ne vereceksiniz aklıma gelmiyor 8 aylık olduk