Teşekkür ederiz ![]()
Merhaba ek gıda ne veriyorsunuz nelerle başladınız
6 aylıkken başlanması gerek miyor mu? bennim bebegim 5 ay 2 günlükte
Bizde 5 ay 3 günlüğüz doktor başlayabilirsin dedi ama ben 6. Ayı beklicem . Süt daha önemli geliyor bana ![]()
acelemiz yok
Yogurtla basladim alerjen gidalari tadimlarini yaptiriyorum once yumurta sarisi ile devam ettim
Biz doktor tavsiyesiyle basladik. Cocuk doktoru ve diyetisyenin ortak karariydi
Tabi ki oyle zaten onceligim anne sutu amacim doyurmak degil tadina baktirmak
Ayyy yanlış anlama tabiki en iyisi sen bilirsin canım bebeğin için ![]()
![]()
Bizede başla denildi ben korktuğum için başlayamıyorum onu demek istedim ![]()
Est. Tabi ki yanlis anlamadim her insanin kendi gorusu var. Biz mama+meme seklinde devam ediyorduk birde inanilmaz ilgiliydi bizim yediğimizi yemeklere biz yemek yerken aglayip bagriyordu bana verin diye bende hem doktor hem diyetisyen esliginde basladim ve gercekten cok mutlu oluyor yerken
Şifa olsun
mama destekli beslenen çocuklara erken başlatabiliyorlar demek ki sizin bebeğiniz bunun için hazır yemeyi sevdiyse de ne mutlu afiyet bal olsun
Tesekkur ederiz insallah hazirdi ve hic pisman olmadim. Kabagi bile yedi
severek
Ohh ohh maşallah
bayılıyorum yiyen bebeklere ![]()
Maşallah
iştahlı olacak o zaman. En sevdiğim çocuk tipi
Bende bayiliyorum henuz tadim asamasindayiz bitince gozume bakiyor daha yok mu diye
Insallah ilerleyen aylarda bozulmaz
Allah nazarlardan saklasın. Bozulmaz inşallah nasıl alışıyorsa öyle devam ediyor
Kıyamam yaaa
bin maşallah ![]()
ek gıdaya geçerken ne almalıyım arkadaşlar bebeğim 6 aylık oluyor. ilk bebeğim tecrübesizim
Havuç, kabak, tatlı patates, yumurta sarısı elma, armut, yoğurt, avokado ,muz falan bunlardan al. Sırayla üçer gün tek tek yedir. Mesela havuçla başla. Buharda pişir püre haline getir. İlk gün bir çay kaşığı, ikinci gün bir tatli kaşığı ucuncu gün bir yemek kaşığı tattir. Sırayla diğer sebze ve meyveleri üçer gün tattir. Alerjisi var mı yok mu görmüş olursun. Sonra da bunları karıştırarak mama yapabilirsin. Mesela ben yumurta sarısını yoğurtla karıştırıp veriyorum çok seviyor. Şimdi de elma , havuç biraz kuru uzum karışık pişirip bir kaşık bebek irmiği katıyorum. Püre yapıyorum. Çok güzel oluyor aynı kavanoz mamalar gibi. Evde kendin bebek bisküvisi yapıp onu da ezerek yedirebilirisn. Onu da yapıyorum. Yoğurda meyveleri katıp meyveli yoğurt olarak verebilirsin.
Tatlı kaşığı ile yoğurt ver kabagi havuç ile balkabağınu patates ile haşla ister ayrı ister bu şekilde tattir canm ilk iki hafta blendir kullanabilirsin snra kullanma sakın çigenmeyi öğrenmesi lazım ben kullanmadım çatalla ezdm sadece havuç sert die blendir kullandım meyveleri diliyle tattir meyve süzgeçi al bebeğe içine elma muz armut koy canm sabah kalvahti da haşlanmış yumurtanin sarısı avakado ver