Kıyamam yaaa bin maşallah
ek gıdaya geçerken ne almalıyım arkadaşlar bebeğim 6 aylık oluyor. ilk bebeğim tecrübesizim
Havuç, kabak, tatlı patates, yumurta sarısı elma, armut, yoğurt, avokado ,muz falan bunlardan al. Sırayla üçer gün tek tek yedir. Mesela havuçla başla. Buharda pişir püre haline getir. İlk gün bir çay kaşığı, ikinci gün bir tatli kaşığı ucuncu gün bir yemek kaşığı tattir. Sırayla diğer sebze ve meyveleri üçer gün tattir. Alerjisi var mı yok mu görmüş olursun. Sonra da bunları karıştırarak mama yapabilirsin. Mesela ben yumurta sarısını yoğurtla karıştırıp veriyorum çok seviyor. Şimdi de elma , havuç biraz kuru uzum karışık pişirip bir kaşık bebek irmiği katıyorum. Püre yapıyorum. Çok güzel oluyor aynı kavanoz mamalar gibi. Evde kendin bebek bisküvisi yapıp onu da ezerek yedirebilirisn. Onu da yapıyorum. Yoğurda meyveleri katıp meyveli yoğurt olarak verebilirsin.
Tatlı kaşığı ile yoğurt ver kabagi havuç ile balkabağınu patates ile haşla ister ayrı ister bu şekilde tattir canm ilk iki hafta blendir kullanabilirsin snra kullanma sakın çigenmeyi öğrenmesi lazım ben kullanmadım çatalla ezdm sadece havuç sert die blendir kullandım meyveleri diliyle tattir meyve süzgeçi al bebeğe içine elma muz armut koy canm sabah kalvahti da haşlanmış yumurtanin sarısı avakado ver
Hiç tadım yaptırdın mi bazen dediğin yemekten çorbadan tatdirdin mi
hayır hiç tadım yaptırmadım .arada su veriyorum sadece .
6. ayını bekliyorum. anne sütü alıyor şuan sadece 🩷
Biz 5. Aya yeni girdik doktor tadıma başlattı.
Şuan 3 gün kuralı havuç ile başladım 1. Gün 1 çay kaşığı kadar 2. Gün 1 tatlı kaşığı 3. Gün biraz daha fazla bence sizde başlayın derim geç bile kalmışsnz tadımda
sadece anne sütü ile besleniyor. geç mi kaldim cidden ama Osman Gönülal 6. ay itibariyle başlayın diyor.
Bende sadece anne sütü veriyorum. Benim doktorum sadece anne sütü ile beslenen bebeklerimiz 5. Ayda tadimlara başlıyoruz dedi
Anne sütü ile emen bebeğe niye su veriyon mi
sürekli değil arada 1 çay kaşığı felan. bı yerde okumuştum susuz bebek olmaz diye. ilk 5 ay vermedim. 5. aydan sonra azıcık veriyorum. önceden ek gıdaya geçiş 4. aydi 6. aya çıkardılar. 5 aylıkken versem bı zararı olmaz diye düşunuyorum… ama kimseyi yanıltmak istemem. anne sütünün zaten %80 i su . verilmese de olur yani kardeşim
Merhaba kızlar. Bebeğim 7 ay 22 günlük ek gıdaları red ediyor ağzını kitliyor ne yapabilirim? Öneriniz var mı bu konuda danışmanlık alan oldu mu?
Merhaba 4.5 aylık bebeğime doktor tavsiyesi ile ek gıdaya başladık tadım yaptırıyorum 3 gün kuralı ile. Acıkınca yer, bırak kendi yesin ve bu çocuk aç adlı bebek yemek kitaplarını temin ettim doktorumuz liste verdi birde sizden tavsiye almak isterim. Patates havuç ve bezelye tadımı yaptık 3 er gün kabak balkabağı vb devam edicem tattirdiklarimi karıştırarak çorba gibi yedirebir miyim? Et suyuna ne zaman basladiniz
Cajim tadimlari bitir sonra corbaya gecersin 5 bucuk gibi corbaya geçersin
Başlarken Her gün minik minik yapıp mi verdin bide kaç öğün denedin mama saatlerinin arası açıldı mı tattirirken ay biz de yarından sonra 5. Ay kontrolümüz var Dr. Kontrolden sonra başlarız demişti de
Buharda pişirip çatalla ezdim zaten yemiyo çok fazla tukuruyor tek öğün olarak keyfi yerindeyken veriyorum
Merhaba bebeğiniz çok zayıf mı o yüzden mi doktor bu kararı verdi. Sebebini çok merak ettim .
Çok zayıf değil 4 aylık doğum kilosunu 2 ye katladı geçti bile ama mama da kullandığımızdan dolayı sanıyorum ki. Anne sütü + mama olarak ilerliyoruz, ek gıda ile alakalı ne düşünüyorsunuz ne zaman başlamalıyız diye sordum mama da kullanılıyorsunuz tadımlara başlayabilirsiniz dedi. Sadece tadım yapıyoruz bir kaç kaşık
Benim bebeğimde sadece anne sütü alıyor 5 hafta 10 günlük doktor su verme ama tadımlara başlayabilirsin dedi