Ek gıdaya başlangıç süreci nasıl olmalı?

Hiç tadım yaptırdın mi bazen dediğin yemekten çorbadan tatdirdin mi

hayır hiç tadım yaptırmadım .arada su veriyorum sadece .
6. ayını bekliyorum. anne sütü alıyor şuan sadece 🩷

Biz 5. Aya yeni girdik doktor tadıma başlattı.

Şuan 3 gün kuralı havuç ile başladım 1. Gün 1 çay kaşığı kadar 2. Gün 1 tatlı kaşığı 3. Gün biraz daha fazla bence sizde başlayın derim geç bile kalmışsnz tadımda

sadece anne sütü ile besleniyor. geç mi kaldim cidden :face_holding_back_tears: ama Osman Gönülal 6. ay itibariyle başlayın diyor.

Bende sadece anne sütü veriyorum. Benim doktorum sadece anne sütü ile beslenen bebeklerimiz 5. Ayda tadimlara başlıyoruz dedi :smiling_face:

Anne sütü ile emen bebeğe niye su veriyon mi

sürekli değil arada 1 çay kaşığı felan. bı yerde okumuştum susuz bebek olmaz diye. ilk 5 ay vermedim. 5. aydan sonra azıcık veriyorum. önceden ek gıdaya geçiş 4. aydi 6. aya çıkardılar. 5 aylıkken versem bı zararı olmaz diye düşunuyorum… ama kimseyi yanıltmak istemem. anne sütünün zaten %80 i su . verilmese de olur yani kardeşim :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Merhaba kızlar. Bebeğim 7 ay 22 günlük ek gıdaları red ediyor ağzını kitliyor ne yapabilirim? Öneriniz var mı bu konuda danışmanlık alan oldu mu?

Merhaba 4.5 aylık bebeğime doktor tavsiyesi ile ek gıdaya başladık tadım yaptırıyorum 3 gün kuralı ile. Acıkınca yer, bırak kendi yesin ve bu çocuk aç adlı bebek yemek kitaplarını temin ettim doktorumuz liste verdi birde sizden tavsiye almak isterim. Patates havuç ve bezelye tadımı yaptık 3 er gün kabak balkabağı vb devam edicem tattirdiklarimi karıştırarak çorba gibi yedirebir miyim? Et suyuna ne zaman basladiniz

Cajim tadimlari bitir sonra corbaya gecersin 5 bucuk gibi corbaya geçersin

1 Beğeni

Başlarken Her gün minik minik yapıp mi verdin bide kaç öğün denedin mama saatlerinin arası açıldı mı tattirirken ay biz de yarından sonra 5. Ay kontrolümüz var Dr. Kontrolden sonra başlarız demişti de

Buharda pişirip çatalla ezdim zaten yemiyo çok fazla tukuruyor tek öğün olarak keyfi yerindeyken veriyorum

Merhaba bebeğiniz çok zayıf mı o yüzden mi doktor bu kararı verdi. Sebebini çok merak ettim .

1 Beğeni

Çok zayıf değil 4 aylık doğum kilosunu 2 ye katladı geçti bile ama mama da kullandığımızdan dolayı sanıyorum ki. Anne sütü + mama olarak ilerliyoruz, ek gıda ile alakalı ne düşünüyorsunuz ne zaman başlamalıyız diye sordum mama da kullanılıyorsunuz tadımlara başlayabilirsiniz dedi. Sadece tadım yapıyoruz bir kaç kaşık :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Benim bebeğimde sadece anne sütü alıyor 5 hafta 10 günlük doktor su verme ama tadımlara başlayabilirsin dedi

1 Beğeni

Anne sütü ile beslenen bebekleri 5 aydan sonra mama + anne sütü alan bebekleri de 4 ayda başlatıyor zaten doktorlar çok nadir 6 ay bekleyen

Altı ay on gunluguz ek gıdaya gectik günde kaç öğün vermeliyim ve neler vermeliyim siz bir günde neler veriyorsunuz

Yogurt weriyorum meywe puresi sebze puresi yapiyorum bir iki kere yediriyorum oruc tutdugum icin

Tadimlara başlarsın canım şu an 3 gün kuralı ile alerji testi yaparsın