Ailenizi sen mi bozuyorsun sence? Babası mı? Yoksa doldurup duran, fitne sokan babasının ailesi mi bozuyor? İlerde o çocuk “anneme neden bunu yaptınız?” diye herkese hesap da sorabilir. Ne demek babasının ailesiyle dipdibe, annesinin ailesi bir sünnete bile gelemeyecek. Çocuğun bunun ayrımını yapar. Sen ailen için dağıtmiyorsun yuvanı. Sen sana zulmeden bir adamdan kendini koruyorsun.
Birçok kadının ailesiyle sorun yaşayan koca vardır. Ama seninki başka boyut. İstiyor ki sen ağaç kovuğundan çıkmış ol. Senin ailen de ona bayıldığı için gitmiyor evine sonuçta. İnsan sevmese de biraz ölçü nizam bilir.
Annem bırakıp gelsin demiş babamlada konuşup net bir karar vermem lazım
Evet ölçüsü yok onları kesinlikle görmek dahi istemiyor
Ama benden de onun ailesiyle iyi olmamı istiyor
Bu gidiş belki eşini terbiye edecek bir adım bile olabilir. O emin ki sen gidemeyeceksin. O yüzden öyle atıp tutuyor.
Bu kez gideceğim ama planlayarak gitmem lazım. Çoçupu alıp gitsem babam ve erkek kardeşim evde değil ya bize saldırırsa
Yani evden çıkınca ne yapmam gerekiyor öğrenmem lazım
Diğer bir konuda banka kasasında duran düğün takılarım
Hepsini düşünmem lazım
Evet evet, sakin adım adım herşeyi planlaman lazım. Bir anlık hırsla kalkıp gitmen olmaz. Allah yardımcın olsun Gülcan, dua edicem aklıma her geldiğinde. Nasıl olsa o gitmene ihtimal vermiyor ya, bu sana fırsat daha rahat planlarsın herşeyi inşallah.
Kocan altınıda hırsızdan değil senden korumak için koymuştur bankaya. Çünkü mahkeme altınlar kadınındır der. Yokmu yakınlarda bi düğün altınları bankadan alırsın en azından bi süre geçindirir seni mahkeme sürecinde biraz bozdurur avukat tutarsın. Birde gitme düşüncen varsa önce polise git endişelerinden bahset tehtit aldığını söyle. Uzaklaştırma versinler. Sana psikolojik şiddet uyguladığı anları ses kaydına alırsan iyi olur. Kayıt aldığın şeyleride güvendiğin birine gönder telefonundan sil.
Allah yardımcın olsun inşallah![]()
Bu ses kaydı olayı sıkıntılı hatırladığım kadarıyla. Aramızda hukukçu varsa daha iyi bilir ama delil sayılmıyor sanırım.
Hatırladığım kadarıyla @deniza_012024 avukkattı. Bizi bilgilendirirse iyi olurdu. Kayıt almadan nasıl ispat edicez peki yaşadığımız şeyi?
Bilemiyorum ama örneğin güvenlik kamerası gibi cihazların aldığı görüntü ve sesler delil olarak kullanılabiliyor ama bizim kendi aldığımız ses kayıtları hukuka aykırı sayılıyor. Delil sayılmadığı gibi suç bile sayılabilir.
Almakta fayda var o zaman.
Evet alsın avukatla görüştükten sonra dosyaya koyar yada koymaz avukat söyler zaten
Senin aradigin tek bi oda huzur o ruh hastasi yaninda oldugu surece bunu saglayamazsin
Evi o mu satin aldi cunki normalde icra yoluyla onu evden de def edersin.altinlarini icra yoluyla talep edersin.
Oyle bos yere sallamisin cocugunla tehdit ediyomus ya akilsiz versen sanki becerebilecek bakmayi.
Annasina mi baktiracak bacisinami ruyasinda gorur.
Ailen sana her turlu kapiyi acar.tencereye bi kasik fazla koyacaklar.
Saglikli anne saglikli cocuk.
Mutlu anne mutlu cocuk.
Yine de karar verecek olan sensin iyi dok dusun.
Yaşadıklarını okudum ve sana tüm kalbimle dua edicem. Zor bi imtihan ama bence üstesinden gelecek kadar da güçlüsün. Ve boşanma vs durumundan çocuğunun tepkisinden korktuğunu söylemişsin ben 6 yaşındayken annemle babam boşandı 11 yaşlarındayken geri barıştılar. Annemi de babamı da çok seviyordum ama ikisini yanyana hiç sevmiyordum o zamanlar ki hislerim keşke hep ayrı olsalardı diyordum içimden çünkü sevmek başka ama bi arada hiç iyi hissettirmiyolardı bana. Yani çocuklar anne babayı bi arada görmekten çok yanlarında mutlu olmak güvende olmak huzurlu olmak isterler. Yani en azından benim için öyleydi durum
Bundan 1 saat kadar önce eşim gelip beni uykudan uyandırdı. Kız kardeşi ve kaynanam iyice bir doldurmuş. Bana dediki ne demek bizimkiler gelmezse sizide istemiyorum dersin sen bizimkilere. Eşyanı topla yarın çoçuğunla beraber seni annenin evine götürüyorum. Görümcem bir saydırıyor ki kıyafetimden yemeğime evime temizliğime ağza alınmayacak sözler. Aileme hakaretler. Siz böyle fakirdiniz böyle kirliydiniz. Depremde evimiz yıkılmıştı biz konteynır da kalıyorduk. Yok siz konteynerda yaşıyordunuz. Oradan kız mı istenir. Ailen seni bizim başımıza bela etti. Seni istemiyorlardı. Açtın geldin hurda karnın doydu. Abisine diyor çoçuksa çoçuk. Evlenirsin yine olur. Yolla bunu gitsin. Kayınvalidem de alttan pısır pısır söyleniyor. Eşimde içki içmiş gelmiş.
Tüm bunları yaşadığıma inanamıyorum
Beni evden kovdu çoçuğumla beraber.
Gülcan sen dünyanın en güçlü kadınısın. Bırak son sözlerini söylemiş olsunlar, evden çıkınca bir şey yapar diye de korkuyordun bak fırsat ayağına geldi. Güle oynaya git kardeşim. Yediremiyorsun bu haksızlığı anlıyorum ama belkide kurtuluşun için Allah’ın gösterdiği yol budur. Belki sana kalsa yine merhametli davranıp gidemeyecektin. Dimdik çık o evden. Kendini suçlu hissedecek de tüm kötülükleri hakeden de onlar. Allah hakettikleri hayatı tez vakitte yaşatsın inşallah
Lütfen aşırıya giderlerse kendini tehdit altında hissedersen polisi aramaktan korkma zaten sondasın. Alkollü bide tartışma hali ne olacağı belli olmaz.
Ailemi arayıp haber verdim. Annem dediki işte şimdi rahat bir uyku uyuyacam. O sana 2 yıldır çektiriyor ve sabrediyorsun. Sen artık kurtuldun dedi. Oğlunada öyle güzel bakarız ki.
Yarın sabah çıkıyorum bu evden. Tüm her şey bitti…