4 gün sonra 25 aylık olacak
Uyurken hazırlıyorum uyanınca bugün ne oynayalım diyor hemen
Alıştırdım ben ya burda paylaşmadan önce de çok yapardım. Bazen fotoğrafını çekip paylaşamadıģım da oluyor. Çoğunlukla babası hareketli oyunlar oynatıyor onları çekemiyorum ve duyusal oyunlarda ortalık batmasın diye elime telefonu alamıyorum hiç. Onları birlikte oynuyoruz ![]()
Duyusal oyunlarda neler oynatıyorsunz suan sadece biraz oyun hamuru oynuyoruz bizde onn dişinda baska neler yaptryorsnz
Kinetik kum yapıyorum iş makinelerini de kumun içine koyuyorum onlarla oynamayı çok seviyor. Bazen yapay kar yapıyorum bazen oobleck yapıyorum. Bazen pamuk yapıştırıyoruz (koyun ve kardan adam çok güzel oluyor) bazen oyun hamuruyla oynuyoruz. Bazen bakliyatları boyuyorum hayvanları içine koyup oynuyoruz ( çiftlik oyunu veya çocuk parkı )
Çekebilirsem onları da çekerim paylaşırım sizinle ![]()
Şimdi gece uykusuna geçmeden önce aile oyunu oynuyoruz birazdan oynadığımız oyunu da paylaşacağım. Asilin beyni error verecek birazdan ![]()
Kartondan her yüzü farklı renk olan ve her yüzünde bir rakam yazan küp hazırladım ve küpteki renklerle aynı renk olan kağıtlar kesip bir kutunun bir kenarına yapıştırdım. Sonra küpü atıp gelen rakamı ve rengini söyledik sonra o rengin içine o sayıda ve o renkte ponpon attık.
Çocuğunuz daha küçükse zorlanabilir bu oyun renk eşleştirme, rakamları öğrenme ve ince motor becerilerini güçlendirme oyunu ama kompleks olduğu için Asilden küçük olanlar yapamayabilir. Eğer bebeğiniz yapamazsa üzülmeyin zamanla yapacaktır. ( Asil 25 aylık)
Rakamları yazmadan sadece küpü atıp gelen renge ponpon atabilirsiniz.
Asille yarım saat kadar oynadık sonra sıkıldı. Zor ama keyifli bir aktivite oldu ![]()
Bu kinetik kum bana yaklaşık bir saat zaman kazandırdı akşam yemeğini yaptım.
Tarifi şu şekilde;
• 2 su bardağı mısır unu
• 1 su bardağı irmik
• Yağ
• Tarçın
Yağı kontrollü koyarak karıştırdım. İş makinelerini kovasını küreğini verdim oynadı üstünü başını birazcık batırdı ama olsun banyosunu yaptı misler gibi oldu ![]()
Asil kinetik kumla oynamayı çok seviyor bir çok çocuk gibi. Sizlere de tavsiye ederim ben sevmeyen çok nadir çocuk görüyorum. Denemekte fayda var![]()
Biz de bugün bunu yaptık
biraz mızmızdı çok uzun süre ilgisini çekmedi ama sonra tekrar tekrar oynarız bunlarla.
Bu arada evde yapılan kinetik kumu ben de denemiştim ama Zeynep o zaman daha küçüktü, benim bilgisayarda işim vardı o yüzden Zeynebi mama sandalyesine koyup önüne koymuştum çok da etrafa dağılmaz diye hem. Ama zeynep alıp fırlattığı için bütün odaya dağılmıştı
temizlemek çok zor olmuştu. O yüzden tekrar denemeyeceğim dedim ama Zeynep büyüyünce belki bir şans daha veririm. Bir de doğal kinetik kum aldım onun yapısına da bir bakacağım henüz bakamadım ama umarım onu çok dağıtmaz ![]()
Çok güzel keyifli vakitler dilerim zeynoş meleğe
Ben önce kinetik kumla balkonda oynatıyordum ama kış olduğu için üşümesin diye mutfakta oynatıyorum. Sıvı geçirmez sofra seriyorum oyun bitene kadar kalkma diyorum. Ne isteyeceğini bildiğim için sofrasına bırakıyorum. Kontrolü hiç bırakmıyorum başka odaya geçmiyorum. Genelde oturarak yapabileceğim bir yemek varsa yanına oturup yapıyorum. Ama eğer bir dökülürse temizliği zor olur gerçekten. Hava biraz daha ısınırsa balkonda tekrar deneyebilirsin sende ![]()
Kaşıkla aktarma mı yapıyor
Evet evet ben de balkonumu bu yaz hazırlayacağım kızım için, orda boyama vs yaptırabilirim ![]()
Öyle gösterdim ama henüz kaşığa alamıyor küçük kaşık verdim bi de. Sadece karıştırdı ![]()
Ben de tam kinetik kum tarifi arıyordum çok teşekkürler
Yarın yapıyoruzzz foto atarım ![]()
Sen bu işi başarıyorsun Şeyma. ![]()
Bana yolla senın kız oynamadıysa belkı benım cadı oynar ![]()
Şaka bir yana senin kız kaç aylık benımkı 8 ‘in de 16 aylık olacak.
Suyla oynanan oyunlar çocukların favorisi bence denemelisin. Ben şöyle bir şey almıştım. Neredeyse haftanın iki üç günü oynuyordu. Zaten denize yakındık. Haftada bir de denize giderdik. Suyla oynarsa hem acıkıyordu hem uykusu geliyordu. Yaz için güzel bir aktivite. Bir de şu sofrayı hem mama sandalyesinin altına seriyorum hem de böyle aktivitelerde kullanıyorum. Bunlar küçük önerilerim olsun ![]()
Alışır zamanla oyunla öğrenme bir arada ![]()
Rica ederim ne demek
Bekliyoruz o zaman. Keyifli ve verimli vakitleriniz olsun ![]()
Yaa teşekkür ederim Habiş
yakın olsak ne güzel olurdu dönüşümlü oynarlardı
bizimki de 3 gün önce tam 16 aylık oldu.
Ay teşekkür ederim şu masaya mutlaka bakacağım. Öğrenme kulesini yan yatırınca masa haline geliyor ben de onu kullanır diyordum ama sürekli üzerine çıkıyor hiç oturmuyor oturak kısmında şu an
kinetik kumu da o masaya koysam her yere dağıtır. Yeniden aktivite masası da almak istemedim, bu attığın yeterli görünüyor tam balkona koymalık gerçekten mutlaka bakacağım ona. Örtü olarak da şimdiye kadar oyun matını seriyordum üstüne de bir sofra örtüsü örtüyordum şimdilik o yetiyor ama bu da aklımda bulunsun. ![]()
Rica ederim ne demek ![]()