Gelin korunma yöntemleri ile ilgili konuşalım 🌸

Ağrı anlık oluyor inanın hani şu elle doktorlar bakiyor lar ya doğum da açıklık kontörolu ondan bile basit sadece belin agriyor anlık geçiyor bide adetlerimde ağrılı oluyor ilk üç ay

1 Beğeni

Bakirdi sanırım hormonlu herkese takmiyorlar

1 Beğeni

Benim şöyle oluyordu adetim ilk gün az ikinci ve üçüncü günü yoğun dörtten sonra leke seklinde on gün sürüyordu sonra 15 gün sonra tekrar kekeme başlıyordu takı adetime kadar bu şekilde idare ettim 6 sene ama mecbur gene takıncam bide 6 ay geçmesi lazım sezaryan dan sonra

Spirali taktırmak bile bir fedakarlık bence bizim için :joy: Evet bana da en sağlıklı yöntem bu geliyor. Teşekkür ederim :cherry_blossom:

Takarken cok kolay oldu kendini kasma yeterki cikartirken zor oldu enfeksiyon vardi bende spiralin ipi erimis miyom ameliyatina giricekdim parca alinirken spiralide almaya calisdi parca alan doktor cok zor oldu alamadi aile planlamaya yonlendirdi inan 10 sn icinde aldi hissetmedim bile herkez kendi isini yaparsa cok kolay. Kayma durumunuda gorumcenden ve teyzemden biliyorum onlarda kayma oldu kanamayla birlikde fazla durmadi zaten ikisindede hemen kaydi. Bana bakir takdilar elerinde o varmis

1 Beğeni

Doktorum bana 6 ay demedi. Ben de sezeryan ile doğum yaptım. Düşünürseniz bir sonraki adetinde ya adet bitiminde takabiliriz dedi.

1 Beğeni

Ben de bakır taktirmayi düşünüyorum. Teşekkür ederim :cherry_blossom:

1 Beğeni

6 sene kullandım adet uzaması ve kanama fazla oluyordu ben artık ayda 2 defa olunca çıkardım ve 3. Hamile kaldım en kısa sürede tekrar takmayı düşünüyorum

1 Beğeni

Banada en az 4 ile 6 ay dedi

1 Beğeni

Süre konusunda her doktor farklı süre veriyor o zaman

1 Beğeni

Bide adet olmadan acır takılırken

Adetli olmak daha iyi

Doktorum da adetliyken ya da hemen adet bitiminde dedi. Adet döneminde taktıracağım ben de.

1 Beğeni

Ayy spiralll​:disguised_face:korkulu rüyam doğumdan hemen sonra taktırdım kırkım çıktığı ilk hafta adet oldum takılırken öyle canım acıdı ki o acı tarif edilemez tansiyonum düştü çataldan 10 dakika inemedim o gün doğru düzgün kalkıp iş yapamadım bel ve kaşık ağrısından benim için travma​:pensive:taktırdıktan sonra 2. Adetim olucak fakat 7 gün geciktim daha adet olmadım biraz korkuyorum fakat adet olmadan 3 gün önce kan verdim birşey çıkmadı o yüzden içim rahat muhtemelen düzensizlik yaşıyorum normaldir diye düşünüyorum tahmini ne zaman düzene biniyor sipiralle​:grimacing:
@Yasemin1
@Hüveydaa

1 Beğeni

Ben gecikme yaşamadım ama bana takan hemşire bir yıla kadar vududun kabul etmesini bekleriz bir sene düzensizlik olur demişti benim ara lekelenme oluyordu altı sene devam etti aldiridim ama gene takdircam mecbur emziren anneler iğne kullanılıyormu bilgisi olan varmi

Kullanılmıyor bende iğne istiyordum sağlık ocağı doktoru emziriyorsun olmaz diyip hap vermişti o da yan etki yaptı o yüzden spirale geçtim

1 Beğeni

Tmm teşekkür ederim

Spiral kullanan bı arkadaşım spıral kaydığı için hamile kaldığını soylemıstı .

Benim doktorumda emzırdıgın için suan en sağlıklı ve senın için en ıyı olan gerı cekılme yontemı dedı . Dıger korunma yontemlerını emzırme suresı bıtınce gel konuşalım dedı . Suan önermıyorum dedı . Ya prezervatif yada gerıcekilme yontemı suan için demıstı .

1 Beğeni