İftar menüleri

Domates çorbası da olur. Ben yazdan çorbalık konserve yapmıştım

Dün domates çorbam vardı bugün de Erzincan’ın un çorbası var yoğurtlu ondan yapıyorum :face_with_tears_of_joy:

Bursa usulu pideli kofte corbam var birde avakado ezmesi yaptim

Kolay diyemem ama uğraşı zor geri malzeme hazırlığı falan kolay kuzum ben annemden öğrendim

Yaptınmı :slight_smile:

Evet kıymalı yaptım ben sjjsjfjl

Pişmeden önce çekmştm

Afiyet olsun canım benimkilerde kapalı pide bende hem kıymalı hemde patstesli yapmıştım

1 Beğeni

Kız şunları nasıl yapıyorsunuz valla ben çok üşeniyorum :sweat_smile:

Teşekkür ederim size de afiyet olsun

1 Beğeni

Valla emzrdğm için oruç tutmamıştım bugün bari yemekle uğraşayım dedim pide patlıcan biber kabak dolması bizm oralarda meşhur bi çorba var buğdaydan yapılıyor bide onu da yaptım ohh miss yarına yemeğim yine var Allaha şükür en azından yarın yemek yapmicam :sweat_smile::sweat_smile:

1 Beğeni

Hamur ve iç harcının tarifini yazabilir misiniz püf noktası falan var mı internette okuyorum hepsi bir birinden farklı tarifler kafam karışıyor :thinking:

1 Beğeni

Ay evet tarif yazar mısınız

1 Beğeni

Tabi yazayım
1 subardağı ılık su bi su brdğı ılık süt bir paker İnstant mayayı ve bir yemek kaşığı toz şekeri kaba koyup karıştırdım iki üç dk mayaalansın daha sonra içine bi tatlı kaşığı tuz bi yumurta beyazını yarım su bardağı sıvıyağı ilave edip tekrar karıştırdım sonra azar azar un ilave edip iyice yoğurdum sert bir hamur olmasın biraz yumuşak bir hamur olsun en son dinlendirmeden önce un ile toparlarsnz ben öyle yapıyorum bi saat dinlendrdm. Daha sonra 400 gram dana kıymayı bir adet domatesi iki soğanı bir yeşil bir kapya biberi, robottan geçirdim en son üzerine isteğe bağlı baharatlar ben tuz, kimyon, pul biber karabiber ekledim bide ince ince kıyılmış maydanoz ekleyip. İyice karştrdltan sonra hamur mayalanana kadar onu da dinlendrdm buzdolabında sonra hamuru mandalina büyklğnde yirmi eşit bezeye ayırıp üstlerini örttüm tek tek uzunlamasına açtıktan sonra ince ince üzerine iki kaşık daha fazlası da olabilir ekledim ortasına yanlarndan katlayıp kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtlmş 200 derece frnda biraz kızarana kadar pişrdm. Her fırın farklı ama bn 15-20 dk arası pişirmem yetiyordu o sırada diğer bezwleri de hazırlayablrsnz aynı şklde püf noktası çıkardktan sonra fırından hemn temiz bi bezin içine alıp üstünü kapatın yumuşacık oluyo kenarları da normal de tereyağı sürüyorlar ben hiç ama hiç sevmediğim için kokusuna bile tahammülüm yok tereyağının o yzden sürmedim siz istersenz fırından çıktığu gibi teryağı da süreblrsnz kenarlarına bu şklde yaptım ben ama çok vakit alan bişey değil hamur iyi yoğrulurss kolay açılıyo ztn bütün hamurlsrı açip hazrılamam yarım saatimi aldı bnm umarım faydalı olur size de

Çok teşekkür ederim o kadar açıklayıcı yazmissiniz ki ilk defa yapacak olan biri bile yapabilir :pink_heart: hakkınızı helal edin gerçekten zaman ayırıp yazdığınız için hemen kaydedicem tarifi ve bugün kıyma çıkarmıştım ne yapsam ki diyodum bunu denicem inşallah yapabilirim :smiling_face:

2 Beğeni

Estağfurullah ne demek şimdiden afiyet olsun hayırlı iftarlar :hugs::smiling_face_with_hearts:

2 Beğeni

Bugünkü menüleriniz neler hanımlar​:smiling_face_with_halo:

Türlü, pirinç pilavı, yoğurt, saray sarması

Bugün ben kaynanama davetliydim​:grinning_face_with_big_eyes:

Sjsjsjdhj bnm kaynanam beni çağırırısa anca yemek yapmaya çağırır :rolling_on_the_floor_laughing: