Yogurtlu pirinc corbasi bende yapacam bakalim
Ayy bana sinir geliyor tutmayınca gece yapmıyordu bunu geceleridr yapmaya başladı bide ne zaman bitecek bilmiyorum
Benimkide 3. Aydan beri 4 5 günde bir yapardi ek gıda verdim diyemi ne anlamadım günde 2 3 kere yapar oldu
Benimkide sadece anne sütü bir doktor sadece anne sütü alanların 6. Aya kadar beklemesini öneriyordu
Sağol cnm üç tane çocuk fırsat buldukça giriyorum
Bizim doktor ek gıda başlangıç için konuşalım 5.ayda dedi ya bakalım ne derse artık ya
Benimki 4 ay 27 günlük ben başladım yavaştan 2 gün yoğurt verdim bugünde patates haşlayıp sutumle seyrettim azda zeytin yağı koydum kabız olmasın diye yavaştan gidelim dedim
Ben verdim bugün patates iyice ezdim sütümden koydum azda zeytinyağı koydum karıştırıp verdim biraz katı geldi galiba yoğurda göre hafif öğürdü ama yuttu bı tatlı kaşığı yedi
Mama desteği de varsa tadimlara başlanıyor bildiğim kadarıyla kendi doktorunuza sormadan tadım da olsa yapmayın isterseniz her bebeğin gelişimi kendine özel sonuçta.doktor kontrolleri bile eziyet haline geliyor
En önemli olanı sevmiyor desene bende hamileliğimden beri günde 3 lt su içiyorum süt oluşumu artsın diye
Sabaha kontrol var soracam doktora tamam derse devam ederim bekle derse beklerim şimdiye kadar yoğurt patates havuç verdim başka bişey vermedim doktor ne derse bakalım
21 Kasım doğumluyuz. Şuan 4 ay 28 günlük. Pazartesi salı Çarşamba doktora gittik ne olduysa şu 3 günde oldu. Her şeyi değişti resmen öncesinde kendi yatağında yatan çocuk şimdi sadece emerek uyumak istiyor ne yapsam çözüm bulamadım. Yabancıyı çok iyi anlıyor dün misafirlikte uykudan uyandı aldılar sevmek için ilk anlamadı ama sonra baktı ben uzaktayım bastı çığlığı. Ek gıdaya henüz başlamadım. Ama çevremdeki herkes başka diye ısrar ediyor. Doktor beş buçuk ayı bekle dedi en son. Daha su vermedim ama versem mi vermesem mi bilemedim. Bir de şu ara kabızlık yaşıyoruz. Önceden her gün kakasını yapan çocuk bir haftadır zar zor kaka yapıyor
Doktora gittik.bugun tam 5 aylık oldu doktor ek gıdayı vermeye başla sabah bı kasık havuç akşam bı kasık elma ver buna 5 gün devam et hergun 1 kasık arttır dedi..sonra sabah 1 kasık patates akşam 1 kasık muz bunada 5 gün artırarak devam et böyle böyle git dedi yoğurdu 6.ay bitimine doğru ver bağırsakları diğerlerine alışsın dedi ..boyu 65 kilosu 6800 çıktı 300 400 grm anca almış ama doktor doğum kilosu 3090 normalde 6100 olmasi lazim gayet iyi gidiyo dedi ..yumurtaya 7.ay civarı başla ilkbasta yumurta sarısını 1/4 ver sonra 1/2sonra 4/3 en son gün tam verirsin dedi eğer sorun olmazsa 9.aya kadar gelme dedi
Maşallah yediği içtiği yağ bal kg olsun inşaallah her bebeğin gelişimi kendine özel olduğu için doktor devam dediyse ek gıda süreciniz hayırlı olsun o zaman
sadece anne sütüyle ilerliyoruz 4 ay 22 günlük gittiğimizde 6650 Gr 65 cm çıktı doğum kg 3190.doktor önümüzdeki ay konuscaz 6.ayda baslicaz dedi
Maşallah cnm bilgilendirme içinde teşekkür ederiz bende iki gündür veriyorum az az havuctan başladım akşam bide meyve vereyim diyorum havucu tuvaletimde öylece çıkarttı normalmidir
Benimkide çıkardı aynen hafifde katimsi oldu dışkısı bira
Bende salatalik verince cikarmisti bakalim bugunde elma verdim rendeleyipde yogurtla karsititdim onu da cikarcak mi
Benimki yemiyo tukuruyor ağlıyor ısrar edince de napsamki
Tukuyormu cnm biziki yemiyor
Ög diyor midesini bulandiriyor agizindan cikarmaya calisiyir ama yogurt seviyor yogurdu gorunce yalaniyor kedi gibi dun 1 tatli kasigindan az elma yedirdim ogursede yedi yutkunma becerisi guclensin diye verdim.