Evet gerçekten de öyle ama ben boykot olduğu için tarım Kredinin kendi cifini alıyorum artık ![]()
Cif poşet hangi ürünü, hiç gormedim
Kumaşa zarar vermiycek bisey olsun canim bazilari cok agir oluyo
Normal cif ve bildiğimiz şeffaf poşetten bahsediyorum poşeti ıslatıp cifi üzerine döküyorum tencereleri ovalıyorum yada duvardaki kalem veya geçmeyen lekelere sürüyorum lavaboları muslukları ovalıyorum tertemiz yapıyor yeni gibi parlıyor
Sadece bir kere kullandım. Gazı bitmiş bunun için de tuyo var mı kesip krem santıyı alsam patlar mı acaba
Son dk süsleme şeklim değişti. Sevgili kocamın midesi bayram etsin
Eline saglik canm kiz habis bunu horunce aklima cocuklugum geldi annem alirdi bundn bn dolabin kapagini acar aqzima skar yerdim santiyi onu getiridn aklima ![]()
Bi yapay zekaya sorayim dur nedicek
Kesinlikle bıçağı veya herhangi bir kesici aleti o kutuya sürmeyin. Bu çok tehlikeli bir fikir.
Gördüğün o metal kutu, içindeki kremşantiyi dışarı itebilmek için yüksek basınçlı gaz içerir. Kutuyu delmeye veya kesmeye çalışırsan şunlar olabilir:
-
Patlama: Kutu bir anda parçalanarak metal parçalarını etrafa fırlatabilir (şarapnel etkisi).
-
Yaralanma: Gazın aniden boşalması eline, yüzüne veya gözüne ciddi zararlar verebilir.
-
Mutfak Felaketi: İçindeki malzeme basınçla her yere (tavana kadar) fışkıracaktır.
Güvenli Bir Şekilde Ne Yapabilirsin?
Eğer başlık (basma yeri) bozulduğu için içindekini alamıyorsan, şu yöntemleri deneyebilirsin:
-
Sıcak Su Banyosu: Bazen başlığın içindeki krema donar ve mekanizmayı tıkar. Başlık kısmını (kutuyu değil, sadece uç kısmını) bir süre ılık suyun altında tutarak temizlemeyi dene.
-
Yana Doğru Bastır: Bu tür kutuların çoğu tepeden aşağı değil, ucun yana doğru itilmesiyle çalışır. Nazikçe farklı yönlere esnetmeyi dene.
-
Gazın Bitmesini Bekle: Eğer kutu boş görünüyorsa ama içinde hala malzeme olduğunu hissediyorsan, başlığa basarak gazın tamamen tahliye olduğundan emin ol. Ancak gaz tamamen bitse bile kutuyu asla kesmeyin.
Gazi bittiyse bile Gazın bittiğini “hissetmek” ile gazın tamamen boşalmış olması aynı şey değildir. Kutunun içinde gözle görülmeyen, genleşmeyi bekleyen çok küçük bir miktar basınç bile kalsa, metal kutuyu deldiğiniz anda patlama etkisi yaratabilir.
İşte neden yapmamanız gerektiği:
-
Keskin Metal Parçaları: Kutuyu deldiğiniz anda metal yırtılır ve elinizi çok derin bir şekilde kesebilir.
-
Gıda Güvenliği: Kutunun iç çeperindeki kaplama veya metal talaşları kremaya karışır, bu da zehirli veya fiziksel olarak zararlı olabilir.
-
Basınç Yanıltıcıdır: Gazın “pıss” sesi çıkarmaması, içerde hiç basınç kalmadığı anlamına gelmez.
Eğer Gerçekten İçindekini Almak İstiyorsanız (Sadece Bu Şartla):
Eğer mutlaka içindekini almak istiyorsanız, sadece ve sadece şu yöntemi deneyebilirsiniz (ama yine de önermiyoruz):
-
Tam Tahliye: Başlığı (sıkma yerini) iyice bastırın ve hiç ses gelmeyene kadar bekleyin.
-
Yıkama: Başlık kısmını sıcak suyla yıkayın, bazen krema donduğu için gaz çıkışını engeller. Gazın bittiğinden %100 emin olun.
-
Kutuyu Kesmek Yerine: Eğer gaz bittiyse ve kremayı almak istiyorsanız, kutunun üzerindeki beyaz plastik başlığı yukarı doğru çekerek veya kanırtarak yerinden çıkarmaya çalışın. Metal kutuya dokunmayın.
Hahahah ne guzel işte. Seni bir dk da cocukluguna goturdum![]()
Ben yeni keşfetmıstım![]()
![]()
pasta işleriyle ugrasmayonca. Annemgıl de hiç anlamazdı boyle şeylerden kimseden görmeyince ne yapcan.Ha görseydik de bu malzemeler ateş pahası
almazdı pahalı dıye![]()
Bu yapay zekaya bende sordum. Yapay zekanın bılmedıgı borseyler bilirsiniz dıye gelmiştim ![]()
![]()
![]()
Pasta guzel ellerine saglık yenı ıcatlar bıraz riskli ne varsa eskilerde var koy cırpıcı sana 10 dakikada yapsın bu nedır antın kuntin şeyler
(bi arkadaş soruyor da linki varmı)
![]()
Ayetleri beyaz coraplari beyazlatmak icin aspirine kullaniyorum 5 6 aspirine toz haline getiriyorum sicak suda bekletiyorum bayagi faydasi var. Sonrasi makineye atiyorum
Onlada yaptım bunla üstünü susluycektım. Link A101 ![]()
![]()
@514habis_r corumda 4.0 deprem hissettinmi bildirim gldi bna
Evet hissettik koltuklar sallandı.
Videoyla göstereyim şimdi gördüm. Link bulursam paylaşırım sizlerle de
Gecmis olsun cnm allah beterinden korusun
Boş neler yapıyorlar ya tamam canım ![]()
Çok güzel görünüyor afiyetle yensin ![]()
İlaç olan aspirin mi bahsettiğiniz